Tatil bitti normalleşme kalktı!

Yayın tarihi: 11 Eylül 2020 Cuma 12:18 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2020 Cuma 1:00 pm

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası başlatılan tedbirler tatil sezonunun açılmasıyla askıya alınmıştı. Tüm uyarılara rağmen normalleşme adı altında gevşetilen koronavirüs tedbirleri tatil sezonunun bitmesiyle yeniden sıkılaştı.

Sağlık örgütlerinin tüm uyarılarına rağmen, içinde pek çok otel sahibi vekil ve üyeyi bulunduran AKP iktidarı tarafından tatil sezonuyla gevşetilen koronavirüs tedbirleri sezonun sonuna doğru yeniden sıkılaşmaya başladı.

KARANTİNAYI DELENLER YURTLARA GÖNDERİLECEK

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tanısı konan ancak izolasyon koşullarına uymayarak risk yaratan kişilere ilişkin genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. Genelgeye göre, “Evde izolasyon koşullarını ihlal eden kişiler, karantina süreçlerini yurt ve pansiyonlarda tamamlayacak.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tanısı konan ancak izolasyon koşullarına uymayarak risk yaratan kişiler için harekete geçti. Bakanlık tarafından 81 il Valiliğine gönderilen genelgeye göre, evde izolasyon koşullarını ihlal eden kişiler, karantina süreçlerini yurt veya pansiyonlarda tamamlayacak. Uygulama, izolasyon koşullarını sağlama imkanı olmayan geçici nitelikteki yerlerde kalanlar için de geçerli olacak. İzolasyon için tahsis edilecek yurt ve pansiyonların yönetimi bir mülki idare amirinin genel koordinasyonunda mevcut yöneticilerle yürütülecek.

TEK SORUN AYAKTA YOLCU

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “Covid 19 Tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi.

Genelge ile ülke genelinde meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda maske takmak zorunlu olacağı ve metro, tramvay gibi raylı sistem araçları ile metrobüslere ayakta alınacak yolcuların sayısını il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının tespit edileceği duyurulmuştu.