Koronavirüs salgını sırasında cinsel ilişkiye girmek güvenli mi?

Yayın tarihi: 10 Mart 2020 Salı 4:32 pm - Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı 4:37 pm

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dünya çapında giderek büyürken, cinsel ilişkinin salgına karşın güvenli olup olmadığını merak konusu oldu. Uzmanlar virüsün genellikle cinsel yolla yayılmadığını ifade ederken, Dünya Sağlık Örgütü bu konuda yorum yapabilmek için henüz erken olduğunu söyledi.

Vice, çeşitli kaynakları kullanarak insanların salgın sırasında randevulaşma ve cinsellik konusundaki sorularına yanıt aradı. Hannah Smothers’ın haberinden öne çıkan sorular ve cevapları şöyle:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ihtimali artırdı: Türkiye’de Koronavirüs yok diyemem…

1- Randevulaşmayı bırakmalı mıyım?

Tiner’ın çok eleştirilen Koronavirüs uyarısına rağmen hayır. Vice’ın aktardığına göre sadece normale göre biraz daha dikkatli olmalı ve hasta hissediyorsanız randevuya gitmemelisiniz.

2- Randevumu öpmeli miyim?

New York Times gazetesi, öpüşmenin kesinlikle virüsü yayabileceğini ifade ederken, Vice, partnerinizi biraz daha dikkatli seçerek öpüşmenizde bir sakınca olmadığını ifade ediyor. Haberde, “Belki yakın zamanda seyahat etmiş, virüsü taşıyan çok kişinin olduğu yerlerden geçmiş veya karantinada bulunan biriyle öpüşmekten kaçınmanız iyi olabilir” ifadeleri yer aldı.

İtalya’da hapishanelerde koronavirüs isyanı! Mahkumlar firar etti

3- Randevumla eve gitmeli miyim?

The Times gazetesi, Koronavirüslerin genellikle cinsel yolla yayılmadığını ifade ederken, Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip Koronavirüs hakkında böyle bir tespitte bulunmak için erken olduğunu ifade etti. Vice, cinsel organlara dezenfektan sürmenin tehlikeli olabileceği konusunda da uyarıda bulundu.