Koronavirüs partisinde enfekte olan kişi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 12:38 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 12:38 pm

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında merkez üssü haline gelen ABD’de düzenlenen koronavirüsü bulaştırma partilerinde enfekte olan bir kişi hayatını kaybetti.

ABD’nin güney kenti San Antonio’da düzenlenen partiye katıldıktan sonra hasta olan 30 yaşındaki adam enfekte olduktan bir kaç gün sonra hayatını kaybetti. San Antonio’daki Metodist Hastanesi’nde görev yapan Dr Jane Appleby, son haftalarda 20 ila 30 yaşında olanlarda Covid-19 vakalarının arttığına dikkat çekti.

SON SÖZLERİ: BİR HATA YAPTIM

Euronews’in aktardığı habere göre, hastalığın hafife alındığının altını çizen Appleby, “Gençlerin bazıları hastalık karşısında güçlü olduklarını düşünerek, yenilmez olduklarını sanıyorlar. 30 yaşındaki bir hastamız, hayatını kaybetmeden önce, ‘Sanırım bir hata yaptım, bunun bir kandırmaca olduğunu sanıyordum ancak öyle değilmiş’ demişti. Bunlar gerçekten üzücü olaylar” dedi.

Koronavirüsü yaymak için parti düzenlediler

Dr Appleby ayrıca, “Lütfen maske takın, olabildiğince evde kalın, kalabalık gruplardan kaçının ve ellerinizi dezenfekte edin” tavsiyelerinde bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Alabama eyaletinde gençlerin koronavirüs bulaştırma partileri yaptıkları ortaya çıkmıştı. Covid-19 hastalarının bilerek katıldıkları bu partilerin ardından virüse ilk yakalanan kişiye para ödülü veriliyordu. Eyalet yetkilileri bu partileri doğruladı. Bunun ilk başta bir söylenti olduğunu düşündüklerini söyleyen Eyalet Meclis Üyesi Sonya McKinstry, “Araştırmalarımız sonucunda ise sadece doktorlar değil eyalet yetkililerinin de benzer bilgilere sahip olduğunu doğruladık” ifadelerini kullandı.

Gençlerinin düzenledikleri bu partinin “saçmalık” olduğunu vurgulayan McKinstry, “Bunu bile bile yapıyorlar” dedi.