Bir günde üç ülkede daha teşhis konuldu! Kıbrıs’ta bir kişi Koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2020 Çarşamba 9:22 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2020 Çarşamba 11:45 pm

Pakistan’da ilk kez yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları görüldüğü bildirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 26 yaşındaki İranlı bir turistin korona virüsü şüphesiyle karantinaya alındığı açıklandı. Gürcistan’ın Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise 1 kişide koronavirüsü tespit edildiği bildirildi. Gürcistan’ın ardından Makedonya’da da Bakan ilk vakanın görüldüğünü duyurdu.

Sağlık Bakanı Zafer Mirza, Twitter’dan yaptığı açıklamada, yaklaşık 200 milyon nüfuslu ülkede ilk kez iki kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini duyurarak, her iki vaka için belirlenen standartların uygulandığını kaydetti.

Zonguldak’ta Koronavirüs alarmı! İranlı 13 kişi gözlem altına alındı

Bu iki kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Mirza, “Paniğe gerek yok. Her şey kontrol altında.” ifadesini kullandı.

Mirza, konuya ilişkin yarın basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 taşıdığı tespit edilenlerden birinin İran’ı ziyaret ettikten sonra Karaçi’ye gelen 22 yaşında bir erkek olduğunu kaydederken, diğer kişiyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Kastamonu’da iki kişi koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 81 bini geçti, 2 bin 765 kişi ise yaşamını yitirdi.

KIBRIS’TA BİR KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 26 yaşındaki İranlı bir turistin korona virüsü şüphesiyle karantinaya alındığı açıklandı.

İranlı turistin tatil için geldiği KKTC’de kaldığı otelde yüksek ateş şikayetiyle Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne başvurduğu öğrenildi.

Sağlık görevlilerince yapılan ilk tetkiklerin ardından İranlı turistin korona virüsü taşıyabileceği şüphesiyle Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek karantiya alındığı belirtildi.

Rusya koronavirüse karşı tedbirleri artırıyor! Süre 1 Nisan’a kadar uzatıldı

GÜRCİSTAN’DA DA TESPİT EDİLDİ!

Reuters’ın son dakika olarak aktardığı habere göre, Türkiye’nin doğusundaki bir başka komşusu olan Gürcistan’da ilk koronavirüsü vakası tespit edildi.Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ülkedeki ilk Corona virüsünün tespit edilidiği duyuruldu. Virüsün tespit edildiği kişinin İran’dan Azerbaycan’a oradan da Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e geldiği belirtildi.
Daha önce İran, Irak ve Yunanistan’da virüse yakalanan hastaların bulunduğu açıklanmıştı. Bu ülkeler içinde İran’da yaklaşık 20 kişinin hayatını kaybetmesi ve 100’den fazka vakanın tespit edilmesi endişeleri artırıyor.

MAKEDONYA’DA İLK VAKA

Kuzey Makedonya Başbakanı Oliver Spasovski ve Sağlık Bakanı Venko Filipçe, hükümet binasında corona virüse ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Filipçe, bu sabah Bulaşıcı Hastalıklar Kliniğine kaldırılan 1970 doğumlu bir kadında yeni tip corona virüs (Covid-19) tespit edildiğini, bunun Üsküp’te görülen ilk vaka olduğunu söyledi.

“Paniğe gerek yok” ifadesini kullanan Filipçe, söz konusu kişinin, klinikte karantina altına alındığını kaydetti.
Virüs tespit edilen kadının, 1 aydır İtalya’da bulunduğunu, 2 haftadan bu yana hasta olduğunu dile getiren Filipçe, kadının, İtalya’da tedavi gördüğü ancak orada koronavirüsüyle ilgili herhangi bir teste tabi tutulmadığını vurguladı.

Filipçe, hasta kadınla yolculuk eden diğer kişilerin de kontrol edilip, 14 günlük karantinaya alınacağını vurguladı.Başbakan Spasovski de durumun kontrol altında tutulduğunu, panik yapılmaması gerektiğini belirtti.