Koronavirüs nedeniyle Umre ve Hac ibadetleri iptal edilebilir!

Yayın tarihi: 26 Şubat 2020 Çarşamba 2:58 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2020 Çarşamba 2:58 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını sebebiyle Hac ibadetinin iptal edilme ihtimalini dile getirdi. Koca, “Önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre Bilim Kurulu’nun önerisi olabilir, onu da kamuoyuyla paylaşırız” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve İran, Irak gibi sınır komşularımızda da görülen koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Salgının şimdiye kadar Türkiye’de görülmediğini ancak görülme ihtimali olduğunu belirten Koca, Müslümanların Umre ve Hac ibadetiyle ilgili de, “Önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre Bilim Kurulu’nun önerisi olabilir, onu da kamuoyuyla paylaşırız” dedi.

‘Vatandaşını almayacak mısın?’

“Virüsün bilinmezlikleri var. Virüsün sıcak ortamlarda yaşamasının az olduğunu biliyoruz. Hava sıcaklığının artmasıyla salgının azalacağına dair genel bir kanaat var. Bu süreci ne kadar uzatabilirsek, ülkeye girişi ne kadar geciktirebilirsek, arzumuz olmaması yönünde ama olabilir… Vatandaşınız gelebilir, almayacak mısınız? İtalya, Çin enfeksiyonun görüldüğü yeri hemen karantinaya aldılar. Bu anlamda en iyi hamleyi sergilediler. Ama İran’da biz bunu görmedik. Sınırımıza komşu olduğu için riskimiz büyüyor.”

‘Olmayacağı anlamına gelmez’

“Kaynağın Çin olduğunu biliyoruz. Şimdi odak haline gelen İran’ı görüyoruz. İtalya’da arttığını ama İtalya’nın bölgeyi karantinaya aldığını biliyoruz. Şu anda üçüncü bir ülke ile ilgili karar alınmadı. Bilim Kurulu bölgeyi takibe dip önerilerde bulunuyor her gün. Şu anda öyle bir durum yok ama olmayacağı anlamına gelmez.”