‘Koronavirüs’ nedeniyle okullar tatil edilecek mi? MEB’den açıklama…

Yayın tarihi: 10 Mart 2020 Salı 6:55 pm - Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı 11:53 pm

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘Okullar tatil edilecek mi?’ sorusuna yanıt vererek “Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarımızdaki eğitim sürecinin planlanması hususunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Okulların tatil takvimiyle ilgili resmi kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan şehrinde ortaya çıkan Kovid-19 vaka sayısının komşu ülkeler de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde arttığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) de yeni virüsün hızla yayıldığını ifade ettiği aktarılan yazıda şunlar kaydedildi:

“Ülkemiz tarafından ilgili makamlarca gerekli koruma ve kontrol tedbirleri alınmakta olup Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlara da alınması gereken önlemlere ilişkin bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu bağlamda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve Bakanlığımız personelinin bu süre zarfında tedbiren zorunlu olmadıkça proje, uluslararası toplantı ve benzeri etkinlikler kapsamında yurt dışına seyahat etmemeleri; yurt dışında görevli bulunan veya görevlendirilmeleri zaruri olan Bakanlık personelinin sağlık önlemlerine azami düzeyde riayet etmeleri; Büyükelçiliklerimiz ve Başkonsolosluklarımız ile bulundukları ülkenin resmi makamları ve Dünya Sağlık Örgütünün açıklama ve uyarılarını yakından takip etmeleri önem arz etmektedir.”

OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs nedeniyle okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs önlemleri kapsamında okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’yla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini ifade etti. Koca, kamu personelinin yurt dışına çıkışını kısıtlayan bir genelgenin de bugün yayınlanabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Koca’dan binlerce memuru ilgilendiren koronavirüs açıklaması