Koronavirüs NATO’ya sıçradı, NASA ‘evden çalışın’ talimatı verdi, iki ülkede daha ilk vaka görüldü!

Yayın tarihi: 9 Mart 2020 Pazartesi 1:34 pm - Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı 5:31 pm

Dünya çapında şu dakikaya kadar 3 bin 825 kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs salgınında, teşhis edilen vaka sayısı ise 61 bin 979’a yükseldi. Son olarak Bangladeş ve Arnavutluk’ta ilk vakanın görüldüğü duyurulurken, virüsün NATO’ya da sıçradığı öğrenildi. NATO, Brüksel’de bulunan NATO karargahında görevli bir kişide virüs tespit edildiğini duyurdu. Katar’da ikinci bir duyuruya kadar eğitime ara verildi. Öte yandan Hindistan’ın güneyindeki Kerala eyaletinde ilk kez 3 yaşındaki bir çocukta koronavirüs tespit edildi. NASA’nın Kaliforniya merkezinde çalışan bir kişide test sonucunun pozitif çıkmasının ardından, çalışanlara “Evden çalışın” denildi.

NATO, Brüksel’de bulunan NATO karargahında görevli bir kişide koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

NATO’nun resmi sitesinden yapılan açıklamada, bir personelin tatil için gittiği İtalya’dan döndükten sonra kendisini iyi hissetmediği ve koronavirüse bağlı semptomları göstermesi nedeniyle yapılan testin pozitif çıktığı belirtildi. İsmi açıklanmayan NATO personelinin, evinde karantina altında olduğu açıklandı. Olayın ardından virüs tespit edilen kişinin iş arkadaşlarına da acil bilgi verildiği ve evden çalışmaya devam ettikleri duyuruldu.

NATO, karargahtaki tüm personellerin konu ile ilgili olarak bilgilendirildiğini ifade ederken, durumun takip edildiğini ve gerekli tüm önlemlerin alındığını duyurdu.

NASA ‘EVDEN ÇALIŞIN’ TALİMATI VERDİ

Öte yandan, NASA’nın Kaliforniya’daki merkezinde çalışan bir kişide koronavirüs testi pozitif çıktı. NASA çalışanlarına bir sonraki bilgilendirmeye kadar “Evden çalışın” uyarısında bulundu.

İTALYA: ÖLÜ SAYISI 366’YA YÜKSELDİ

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Avrupa’ya yayılan koronavirüs İtalya’da 366 kişinin ölümüne sebep oldu. Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüs(koronavirüs) salgını, Avrupa ülkelerinde yayılmaya devam ediyor. İtalya’da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 133 kişi artarak 366’ya yükseldi. Diğer yandan, İtalyan basınında yer alan bilgilere göre, Modena kentindeki cezaevinde şiddetli bir isyan çıktı. İsyanda 6 mahkumun hayatını kaybettiği öğrenildi.

Cezaevinde koronavirüs isyanı: 6 mahkum hayatını kaybetti

Öte yandan, son olarak Kara Kuvvetleri Komutanı General Salvatore Farina’da da Kovid-19’a rastlandığı bildirildi.

 

BULGARİSTAN

Türkiye’nin komşusu Bulgaristan’da da koronavirüs tespit edildiği duyuruldu.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’ bugün düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada, Ankara ziyaretinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talep ettiği koronavirüs koruyucu tıbbı malzemenin önümüzdeki hafta gönderileceğini açıklandı.

Türkiye, Bulgaristan’a 20 bin maske, 500 bin ameliyat maskesi, 100 bin koruyucu gözlük, 150 bin ameliyat eldiveni, 30 bin galoş, 30 bin yüksek derecede korumaya sahip solunum maskesi gönderecek.

KATAR

Katar’da koronavirüs nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar eğitime ara verildi.

İRAN: HAYATINI KAYBEDENLER 194’E YÜKSELDİ

İran’da yeni tip koronavirüs nedeniyle 49 kişinin daha ölmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 194’e çıkarken vaka sayısı da 6566 oldu.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, yaptığı açıklamada, son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle ülke genelinde 49 kişinin daha yaşamını yitirdiğini, toplam vaka sayısının da 743 kişi artarak 6 bin 566’ya ulaştığını bildirdi.

En çok vakaya Tahran, Gilan, Kum, Mazenderan, İsfahan, Elburz, Merkezi ve Kazvin eyaletlerinde rastlandığını aktaran Cihanpur, 2 bin 134 kişinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildiği bilgisini paylaştı.

JAPONYA’DA TEŞHİS KONAN BİR ADAM ‘VİRÜSÜ YAYMAYA GİDİYORUM’ DİYEREK İKİ AYRI BARA GİTTİ

Japonya’nın Gamagori kentinde koronavirüs teşhisi konan ve “bir tıbbi kurumda kendisine yer bulunana kadar evinde beklemesi” söylenen bir adam bilinçli olarak hastalığı yaymaya çalıştı. Japon basınına göre, ailesine “Virüsü yaymaya gidiyorum” diyen 50 yaşlarındaki adam iki ayrı bara gitti. Hasta, tedaviye alınırken kent yetkilileri halktan özür diledi.

FRANSA

Fransa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11’den 18’e yükseldi. Avrupa’da İtalya’dan sonra en çok ölü ve vaka sayısının görüldüğü ülke Fransa oldu. Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, ülkede koronavirüs vaka sayısının 339 kişi artarak 949’a çıktığı belirtti. Salomon, ölenlerin 12’sinin 70 yaşın üzerinde olduğunu söyledi.

Anket sonuçları ortaya koydu… Tehlike kapıda, halkın yüzde 94’ü hazırlıksız

ABD

ABD’de artan koronavirüs vakaları nedeniyle vatandaşlar hafta sonu alışveriş merkezlerine koştu. New Jersey’deki Costco zincir marketinde yaşanan yığılma nedeniyle raflar boşaldı, girişlerde ve kasalarda uzun kuyruklar oluştu.

Kedi ve köpekteki koronavirüs insana bulaşır mı? Uzmandan açıklama…

Şampiyonlar Ligi’nde dev maç, koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanacak

Sağlık Bakanı: İki bin vaka üzerinde çalıştık, tedbirsizlik yüzünden etrafımızı kuşattı