“Koronavirüs meslek hastalığı olsun” önergesine Bakan Koca’dan şaşırtan cevap

Yayın tarihi: 1 Ekim 2020 Perşembe 8:58 am - Güncelleme: 1 Ekim 2020 Perşembe 8:58 am

Meclis’te sağlık çalışanlarının sorunları gündeme gelirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün meslek hastalığı sayılması için kendisine verilen önergelere, “Bakanlığın alanı değil” diyerek cevap verdi.

Sağlık çalışanları, bugün yeniden çalışmaya başlayacak Meclis’ten kendilerine uygulanan haksızlıkları giderecek yasal düzenlemeleri beklerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün meslek hastalığı sayılması için kendisine verilen önergelere, “Bakanlığımızın görev alanına girmemektedir” yanıtını verdi.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre CHP’li Murat Emir konuyla ilgili, “Sağlıkçıların çalışma koşullarından Sağlık Bakanı sorumludur. Bu Çalışma Bakanlığı’na bırakılacak bir durum değil” dedi.

Doktor milletvekilleri CHP’li Murat Emir ve İYİ Partili Arslan Kabukcuoğlu koronavirüsün meslek hastalığı sayılması gerektiğini ifade etti.

“KARAKOL KURULMALI”

Kabukcuoğlu “Hükûmetin sağlıkta şiddet yasasını yeniden ele alması lazım. Ya da tüm sağlık yerlerine 10-15 polisin çalıştığı karakol kurması lazım” ifadesini kullandı.

Hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının 3 bin 600 ek gösterge almaları için çalıştıklarını belirten Kabukcuoğlu, “Kaybedilen sağlıkçıların şehit sayılması için de yasa teklifimiz var” diye konuştu.