‘Koronavirüs kapıda’ diyen Macron’a sağlıkçılardan tepki

Yayın tarihi: 27 Şubat 2020 Perşembe 4:02 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2020 Perşembe 4:02 pm

“Fransa’da koronavirüs salgınının kaçınılmaz olduğu” uyarısı yaparak, “Koronavirüs salgını kapıda. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, sağlık çalışanlarının kemer sıkma uygulamalarına tepkisiyle karşılaştı.

Dünya alarmda… İki ülkede daha vaka tespit edildi, İran ve İtalya’da ölü sayısı artıyor

Fransa’da koronavirüsten ölen ikinci kişi olan 60 yaşındaki bir erkeğin tedavi altına alınmış olduğu hastaneyi ziyaret eden Macron, Paris’teki Pitie-Salpetriere Hastanesi’nde doktorların karşısına maske dahil koruyucu herhangi bir şey takmadan, takım elbise içinde çıktı.

Neoliberal lider, muhatapları durumun vehametinin farkında değilmiş gibi, “Kriz kapıda, salgın geliyor. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız” derken, bir doktor koronavirüsün kamu sağlığı hizmetlerine daha çok para akıtılması gereğini ortaya çıkardığı karşılığını verdi.

‘NOTRE-DAME GİBİ DEVLET HASTANELERİNİN DE KURTARILMASI GEREKİYOR’

Paris’teki Notre-Dame’da önce kamu harcamalarından kesintilerin rol oynadığı yangın çıkması, ardından insanlık mirası katedrali kurtarmak için yüz milyonlarca euro bağış toplanması örneğine atıf yapan nörolog François Salachas, “Şimdi Notre-Dame gibi devlet hastanelerinin de kurtarılması gerekiyor” dedi.

Kasım ayında doktorların grevini sona erdirebilmek için hastanelere yönelik milyarlarca euroluk kurtarma paketi ve ilave nakit para yardımı açıklamış olan Macron, “Size güveniyorum, siz de bana güvenebilirsiniz” diyerek ekledi:

“Bu daha başlangıç. Tüm görevlilerimizle birlikte doğru kararları almaya çalışacağız. Burada bir vaka vardı, ekipleriniz bundan etkilendi. Krize en hakiki şekilde karşılık verip soğukkanlılıkla önlemler alacağız.”

Salgının İtalya’da yayılması üzerine alarma geçen Fransa’da Çin, Singapur, Güney Kore, İtalya’nın Lombardiya ve Veneto bölgelerinden dönen vatandaşlara, günde iki kez ateşlerini ölçmeleri, maske takmaları, hasta ve yaşlılarla 14 gün boyunca her türlü temastan kaçınmaları talimatı verildi.