Koronavirüs ilk kez böyle anlatıldı… Profesörden ‘tetikçi’ örneği

Yayın tarihi: 17 Nisan 2020 Cuma 1:14 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2020 Cuma 3:14 pm

Hacettepe Üniversitesi Hematoloji Uzmanı olan Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu, koronavirüsün vücutta yarattığı tahribatı farklı bir dille anlattı. Bir takipçisinin sorusuna yanıt veren Haznedaroğlu, koronavirüsün “tetikçilik” yaptığını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu, koronavirüsü tetikçi örneği üzerinden anlattı.

Haznedaroğlu ise bir takipçisi arasında şu konuşma geçti:

‘SUİKASTÇİLİK YAPIYOR’

“COVID-19 infeksiyonu” terimi, süreci anlatmakta yetersiz kalıyor. İlk viral infeksiyonu takiben gelişen Virüs-nedenli immün supresyon+çarpık aşırı immün yanıt’dan oluşan multi-sistemik tabloya “Covid-19 sendromu” demek ve patogenezini İmmünolojik olarak açıklamak gerekir.”

“Doktor bey affınıza sığınıyorum her şeyi açıklamak zorunda değilsiniz ama ben sizin paylaşımlarınızı çok dikkatli takip ediyorum. Tıbbi bilgim yok ama bu tweetin açılımını merak ettim. Kısaca yanıtlarsanız çok sevinirim. Saygılar…”

“Virüs vücuda girince tetikçilik, suikastçilik yapıyor. Kendisini öldürecekleri sakatlıyor veya öldürüyor. Diğer vücut muhafızlarını da kendine yardım ve yatakçılık yapacak şekilde ayartıyor. Sonra da kendisi istirahate çekiliyor. Çıldırttığı beden işçileri organları tahrip ediyor.”