Koronavirüs iki ülkeye daha sıçradı! İran ve İtalya’da ölü sayısı artıyor…

Yayın tarihi: 24 Şubat 2020 Pazartesi 10:46 am - Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi 5:39 pm

Koronavirüs sebebiyle son 24 saatte 150 kişi yaşamını yitirdi, 409 yeni vaka saptandı. Bugüne kadar taburcu olanların sayısı da paylaşıldı. Çin’de salgınla mücadele için 14 milyar dolarlık kaynak ayrıldı. Salgın Kuveyt ve Bahreyn’e de yayıldı. İran’da ise ölü sayısı artmaya devam ediyor. İran’ın Kum kentinde 50’den fazla insanın öldüğü iddia edildi. Virüs, İran’dan sonra Irak’ta görüldü. İtalya’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi

İtalya’da corona virüsü salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 6’ya yükseldiği açıklandı.24 Şubat 2020 Pazartesi 17:10İtalya’da geçen hafta 17 kişide tespit edildiği açıklanan yeni tip corona virüsü (Covid-19) nedeniyle bugün 80’li yaşlarında bir kişi öldü. Ölen kişinin virüse yakalandığı esnada başka bir hastalıktan ötürü hastanede tedavi gördüğü aktarıldı. Bundan saatler sonra Lombardy bölgesinde yaşayan 88 yaşındaki bir kişinin daha hayatını kaybettiği haberi geldi.

Çin’de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 594’e ulaştı. Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte salgın nedeniyle 150 kişi hayatını kaybetti, 409 yeni vaka tespit edildi.

TTB koronavirüs için harekete geçti… Bakanlığa çağrı

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, İran’dan dönen bir kişide yeni tip Koronavirüs (Covid-19) görüldüğünü ve bunun ülkede tespit edilen ilk vaka olduğunu açıkladı.  Kuveyt Sağlık Bakanlığı, İran’ın Meşhed kentinden gelen 3 kişide yeni tip Koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

İRAN’DA 50 ÖLÜ İDDİASI

Öte yandan İran’ın yarı resmi haber ajansı İLNA sadece ülkenin Kum kentinde koronavirüs nedeniyle 50’den fazla insanın öldüğünü paylaştı.

İran devlet televizyonunda yayınlanan habere göre ise, Sağlık Bakanı Said Nemeki, Kovid-19 vakalarına ilişkin Meclis’e bir rapor sundu.

Nemeki’nin sunduğu raporda, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 12’ye, virüsün bulaştığı kişi sayısının da 47’ye çıktığı belirtildi.

TREN SEFERLERİ DURDURULDU

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Türkiye-İran arasındaki yük ve yolcu tren seferlerinin, koronavirüs salgını nedeniyle 23 Şubat 2020 tarihinden itibaren geçici olarak durdurulduğuna açıkladı.

İran’a tren seferleri durduruldu

Bugüne kadar Covid-19’dan iyileşerek taburcu olanların sayısı da 24 bin 734’e çıktı. Çin ana karası dışında vaka sayısı Hong Kong’da 74’e yükselirken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 olarak bildirildi.

IRAK’TA GÖRÜLDÜ

İran’dan sonra Türkiye’nin sınır komşusu Irak’ta da koronavirüs vakası görüldü. Irak’ın Necef kentinde İranlı bir adamın yeni tip Koronavirüs taşıdığı öğrenildi.

Koronavirüs Türkiye sınırında! İran’dan sonra Irak’ta da görüldü