Koronavirüs günlerinde dayanışma: 200 mahalleliyle imece ağı…

Yayın tarihi: 29 Nisan 2020 Çarşamba 11:51 am - Güncelleme: 29 Nisan 2020 Çarşamba 11:51 am

Türkiye’nin koronavirüsle mücadele ettiği günlerde yurttaşlar arasındaki dayanışmada güç kazandı. İstanbul’un birçok ilçesinde kurulan dayanışma ağlarından biri de Gazi Mahallesi İmece Ağı oldu. 200 mahalleli, koronavirüse karşı komşularıyla dayanışıyor.

İstanbul Gazi Mahallesi’nde kurulan “İmece Ağı” 200 mahalleliyle koronavirüs günlerinde dayanışmayı güçlendiriyor. Koronavirüse karşı en riskli grupta yer alan sağlıkçılar için siperlik paylaşımı da yapan gönüllüler, sokak hayvanlarını da unutmuyor.

200’DEN FAZLA MAHALLELİYLE DAYANIŞMA AĞI

İmece Ağı gönüllüsü Seher Şanlı, bir araya gelişlerini ise şöyle anlatıyor:

“Pandemi başladığında birçok komşumuzun sıkıntı çektiğini gördük. Bir grup arkadaş bunun için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük. Bu sürece en rahat nasıl geçirebileceğimizle ilgili bir yol haritası belirledik ve girişimlerde buluştuk. Öncelikle Gazi İmece Ağı adında bir WhastApp grubu kurduk ve 200’ün üzerinde komşumuzu bu gruba dahil ederek çalışmalara başladık.”

İmece Ağı’nın çalışmaları arasında, ev eşyası ve kitap paylaşımından, ihtiyaç sahipleriyle dayanışmaya kadar faaliyet yer alıyor. Mahalle esnafı ve eczanelerine siperlik üretip paylaşan gönüllüler, ihtiyaç duyulabilecek gıda, bebek maması gibi malzemeleri de kendi aralarında mahalleliye ulaştırıyor.

Birçok konuda online atölyeler de yürüten ağ gönüllüleri, sokak hayvanlarını beslemeyi de unutmuyor.

 

Seher Şanlı, “Ne zaman biteceği belli olmayan bu karantina sürecinde bu ağın faaliyetlerini insanlar normal, günlük yaşamına dönene kadar elimizden geldiğince imece usulü sürdürmeyi planlıyoruz” diyor.

Şanlı, Gazi İmece Ağı sosyal medya hesaplarından yapılanları takip etmek ve ağa katılmak için de bir çağrıda bulunuyor.