Harekete geçiyorlar…Hapis cezasına kadar yolu var!

Yayın tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 1:54 pm - Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe 3:23 pm

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Koronavirüs nedeniyle bazı ürünlerde yapılan fahiş fiyat artışları ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Pekcan,  fırsatçılara karşı denetimlere başladığını duyurdu. Pekcan, söz konusu artışlarla ilgili, “Perakende marketlerde ne yapıyorsak o. İnternet sağlayıcıları için de aynı ceza geçerli. Herhangi bir istisnaları geçerli değil. Hapis cezasına kadar yolu var” açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanı Bakan Pekcan açıklamasında, “81 ilde eş zamanlı olarak hem fiyat artışları tespit edilen ürünlerle ilgili denetimlere başladık. Bu denetimlerde gördük ki gıda konusunda bütün raflar dolu herhangi bir eksik yok. Reklam Kurulu, 25 Mart’ta, 1995 yılından bu yana ikinci defa olağanüstü toplanacak. Halkımız rahat olsun panik yapacak bir şey yok. Türkiye bu işi Salık Bakanlığımızın koordinasyonunda yönetiyor” dedi.

Fırsatçılar iş başında! Makarna fiyatları 15 kat arttı, Trendyol açıklama yaptı

Fahrettin Koca, koronavirüslü hastanın şehrini neden söylemediğini açıkladı

‘HAPİSE KADAR YOLU VAR’

Bakanlık, “Perakende marketlerde ne yapıyorsak o. İnternet sağlayıcıları için de aynı ceza geçerli. Herhangi bir istisnaları geçerli değil. Hapis cezasına kadar yolu var” açıklamasında bulundu.

Bilim Kurulu’nun koronavirüs öngörüsü: 2 ay direnelim, yazın etkisi azalıyor