Koronavirüs ertelemiş! Salgın sonrası Saray kabinesi değişiyor

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2020 Cuma 2:57 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2020 Cuma 2:57 pm

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, ‘Nevşin Mengü ile Özel Haber’ programına konuk oldu. Ankara kulislerinden kendisine gelen bilgileri paylaşan Zeyrek, korona virüs salgınının hafiflemesinin ardından Türk siyasetini hareketli günlerin beklediğini söyledi.

Zeyrek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kriz döneminde gözlem yaptığını ve mayıs sonu, haziran ortası gibi kabinede değişikliklerin olabileceğini savundu.Deniz Zeyrek, şöyle konuştu:

“SAĞLIK BAKANIYLA İLGİLİ SORUN OLACAĞINI SANMIYORUM”

“Son günlerde kabinenin değişeceğine dair en az 15-20 kulis bilgisi aldım. Biz onu şubatta bekliyorduk ama korona geldi, ertelenmiş olabilir. Yine korona günlerinde yapılacağını düşünmüyorum. Mayıs sonu, haziran ortası gibi bir değişiklik olursa şaşırmam.Bu dönem kriz dönemi, siyasetçiler için gözlem yapma dönemidir. Cumhurbaşkanı da büyük ihtimalle gözlem yaptı. Koronadan sonra siyasette hareketli günler bekleniyor.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca meseleyi soğukkanlılıkla idare etti. Ben zannetmiyorum Sağlık Bakanı’yla ilgili bir sorun olacağını.”

“SÜLEYMAN SOYLU’NUN TADI KAÇTI”

“Cumhurbaşkanı soğumaya aldı, zamanı gelince işlem yapacaktır diyen çok oldu. İçişleri Bakanı’nın da biraz tadı kaçmış vaziyette. Çok da eskisi gibi günler olmuyor.”