Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 3:41 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 3:41 pm

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de toplanacak. Toplantının ana gündeminde aşı analiz çalışmaları, tedarik süreci ve kitlesel aşılamaya geçiş hazırlıklarının olması bekleniyor. Salgında vaka ve vefat sayısının azalmasıyla birlikte kısıtlamaların güncellenip güncellenmeyeceği de merak edilen başlıklar arasında…

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün bir kez daha aşı gündemiyle toplanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlık edeceği toplantı videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Toplantının ana gündemini aşılar oluşturacak. 3 milyon doz Çin menşeli aşının bakanlık laboratuvarlarıdaki inceleme süreci sürüyor. Kurulda sürece ilişkin son gelişmeler ele alınacak. Aşının dağıtımına ilişkin çalışmalar gözden geçirilecek. Sinovac aşısının Türkiye’deki Faz-3 çalışmalarında da sona yaklaşıldı. Toplantıda son sonuçlar da değerlendirilecek.

Vaka sayılarındaki son durum ve kısıtlamaların etkisi de toplantına ele alınacak. Bakan Koca, toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapacak.