Koronavirüs bağlantılı 750 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2020 Pazartesi 5:04 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2020 Pazartesi 5:08 pm

Adalet Bakanı Gül, yeni tip koronavirüsle ilgili manipülatif paylaşım, vatandaşları rencide edici hareket, karantina tedbirlerine aykırı davranma, stokçuluk ve kaçak tıbbi malzeme satmaktan dolayı 750 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Koronavirüs Koordinasyon Toplantısı’nın dördüncüsünün ardından yazılı açıklama yaptı.

Bakanı Gül “12 hakim ve Cumhuriyet savcısı ile 55 personelin Kovid-19 testleri pozitif çıktı. Bu kişilerin sağlık durumları iyi, bir kısmı hastanelerde bir kısmı da evlerinde tedavilerine devam etmektedir” dedi.

Bakan Gül’ün açıklaması şöyle:

“Cumhuriyet başsavcılıklarınca 66 ilde 750 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Sosyal medyada manipülatif haber ve paylaşımlarla ilgili 568, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza rencide edici davranışlarla ilgili olarak 8, karantina tedbirine aykırı davranma eylemleriyle ilgili 85, stokçuluk, karaborsa, kaçak tıbbi malzeme satmak suçundan da 89 kişi hakkında başlatılan soruşturmalar devam ediyor.”

Gül’ün başkanlığındaki toplantıya, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, Adalet Bakan Yardımcıları Cengiz Öner, Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz, Uğurhan Kuş ve bakanlık bürokratları katıldı.