Koronavirüs aşısını geliştiren bilim insanı: Gelecek salgın daha ölümcül olabilir

Yayın tarihi: 6 Aralık 2021 Pazartesi 8:31 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2021 Pazartesi 8:31 pm

Covid-19 aşısı Oxford-AstraZeneca’yı geliştiren bilim insanı, Covid-19’un henüz sona ermediği, gelecek pandeminin ise daha bulaşıcı ve ölümcül olabileceği konusunda uyarılar yaptı.

İngiliz Covid-19 aşısı Oxford-AstraZeneca’yı geliştiren bilim insanlarından İngiliz Profesör Sarah Gilbert, pandeminin seyri ve gelecekteki durumu hakkında açıklamalar yaptı. BBC’de yayınlanacak Richard Dimbleby Konferansı’nda kaydedilen konuşmasında Gilbert, ölümcül virüslerle mücadelede kaydedilen bilimsel ilerlemelerin mevcut pandemi ile mücadelenin maliyeti nedeniyle “kaybolmaması gerektiğini” söyledi.

İngiliz bilim insanı ayrıca viral tehditlerle mücadele için bilimsel araştırma ve çalışmalara daha fazla para ayrılmadıkça bir sonraki pandeminin “daha bulaşıcı ve ölümcül” olabileceği konusunda uyardı.

“ÜLKELER HASTALIKLARA KARŞI BÜTÇE AYIRMALI”

Covid-19’un insan hayatını ve geçim kaynaklarını tehdit eden son virüs olmayacağını ifade eden araştırmacı, ülkelerin olası savaşlara karşı savunma harcamalarına ayırdıkları bütçeler gibi pandemiye karşı da düzenli şekilde kaynak ayırmasının hayati öneme sahip olduğunu ifade etti. Covid-19 tehdidinin azalmasının hükümetleri bilimsel araştırma ve pandemi tedbirlerine verilen önemi azaltmaya itmemesi gerektiğini belirten Gilbert, “Yaptığımız ilerlemeler ve edindiğimiz bilgilerin kaybolmaması için mücadelenin iki katına çıkarılması gerekiyor” dedi.

Reuters muhabiri, Çavuşoğlu’na “Katar’a para almaya mı geldiniz?” deyince TRT yayını kesti