Koronavirüs aşısını çalma girişimi! İki ülkeyi karşı karşıya getirdi

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2020 Perşembe 5:43 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2020 Perşembe 5:43 pm

İngiltere Siber Güvenlik Merkezi, bir açıklama yaparak, Rus siber korsanların Covid-19 aşısının ve salgınının tedavisinin formülünü çalmak için saldırıda bulunduğunu duyurdu.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında birçok ülkede aşı ve ilaç için çalışmalar devam ederken, İngiliz Ulusal Siber Güvenlik Merkezi’nden (NCSC) bir açıklama geldi.

Koronavirüs aşısı için sevindiren haber! Yüzde 100 sonuç verdi

İngiliz kurumun operasyon direktörü Paul Chichester, “Rus hackerlar İngiltere’deki aşı çalışmalarını, aşının formülünü, verilerini ve diğer detayları çalmak için girişimde bulundu. Bu hayati öneme sahip verileri çalma girişiminde bulundukları için kınıyoruz” dedi.

Yapılan açıklamada Rus istihbarat birimlerinin de bu saldırının bir parçası olduğu öne sürüldü.

NCSC’den yapılan açıklamada saldırıların halen devam ettiği ve grubun aralarında spear-phishing (şifre avcılığı) ve kötü amaçlı yazılımların da bulunduğu birçok yöntem ve aracı kullandığı belirtildi. NCSC’den yapılan açıklamada “Koronavirüs salgınıyla ilgili istihbarat bilgilerine ulaşmak isteyen APT29 büyük ihtimalle koronavirüs aşısı için araştırma ve geliştirme yapan kuruluşları hedef almaya devam edecek” denildi.

Rusya hükümeti ile ilişkilendiren Cozy Bear grubunun 2016 seçimlerinde ABD’li Demokrat Parti’ye gerçekleştirilen siber saldırının da arkasında olduğundan şüpheleniliyor.