Koronavirüs aşısı için nasıl randevu alınır

Yayın tarihi: 15 Ocak 2021 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 12:13 pm

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği koronavirüs aşısı için randevu sistemi açıldı. Peki koronavirüs aşısı için nasıl randevu alınır? İşte bu sorunun yanıtı.

Merakla beklenen koronavirüs aşısı sonunda Türkiye’ye geldi. Peki gelen aşılar ilk olarak kimlere uygulanacak? Şimdi ise asıl merak edilen soru bu.

Bilindiği üzere geçtiğimiz gün Aşıla isimli uygulama Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmıştı. Yayınlanan bu uygulamanın sadece doktorlar tarafından kullanılacağı belirtildi. Aşıla uygulamasını indiren vatandaşlar, bu uygulamanın randevu sistemi ile bir ilgisi olmadığını gördüler.

Peki vatandaşlar koronavirüs aşısı için randevuyu nereden alacaklar? Malum Çin’den gelen aşı tüm vatandaşlara ücretsiz olarak uygulanacak. Elbette bu aşıda önceliği olan gruplar bulunuyor. Sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlar ve öğretmenler bu gruplardan bazıları.

koronavirüs aşısı

Aşı için randevu almak için yapılması gereken şey ise oldukça basit. MHRS randevu sistemine girerek, aile hekiminden randevu alma linkine tıklamanız gerekiyor. Tıkladıktan sonra karşınıza gelen ekranda zaten covid-19 aşı randevusu ile ilgili bir link göreceksiniz. Bu linke tıkladığınızda eğer öncelikli gruplar içerisindeyseniz randevu oluşturabiliyorsunuz.

Eğer öncelikli gruplar içerisinde yer almıyorsanız karşınıza bir uyarı ekranı geliyor ve henüz randevu alamayacağınız belirtiliyor.

Az önce de belirttiğimiz üzere öncelik sağlık çalışanlarında. Dolayısıyla sağlık çalışanı değilseniz boşuna şansınızı zorlamanın bir mantığı yok.

Karneler ne zaman dağıtılacak? Okullar açılacak mı?