Koronavirüs aşılarının saklanacağı dolaplar

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 3 Aralık 2020 Perşembe 12:12 pm

Birçok kişide umut yaratan koronavirüs aşılarının saklanacağı dolaplar, çok şaşıracağınız bir yerde üretiliyor. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.

Koronavirüs aşılarının saklanacağı dolaplar son derece hayati bir öneme sahip. Bu dolaplarda soğukluğun yeterince iyi ayarlanmaması büyük felaketlere yol açabilir. Hatırlayacağınız üzere bilim kurulunda yer alan doktorlardan bir tanesi Türkiye’nin yüksek işlevli donduruculara sahip olmadığını söylemişti. Ancak onun bu iddiası doğru çıkmadı.

Nüve isimli bir şirket Ankara’da faaliyet gösteriyor ve bu tür dolapların üretimini yapıyor. Tasarladıkları dolaplar genellikle –41 ila -86 derece arasında soğutma işlevi görüyor. Aşı ile alakalı bazı endişeleri olanlar işte tam olarak bu nedenden dolayı biraz daha rahatlayabilir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir türlü geçmeyen bu hastalık için en etkili çözümlerden birisi hiç şüphesiz aşı çalışmalarıydı. Ancak aşı ile alakalı bazı endişeler bulunuyordu.

Koronavirüs aşılarının saklanacağı dolaplar

Bazıları aşı Türkiye’ye gelse bile yeterli miktarda dondurucu bulunmadığını söylüyordu. 2010 yılından beri faaliyette olan bu firma 106 ülkeye ihracat yapıyor. yani sadece Türkiye değil aynı zamanda başka ülkelerinde dondurucu ihtiyacını karşılıyor. Bu nedenle şirkete 2021 yılının başlarından itibaren çok daha fazla ihtiyaç olacak diyebiliriz.

Bu firmanın üreteceği binlerce derin dondurucu aşıların saklanmasını sağlayabilir. Yüksek işlevli soğutucu özelliği sayesinde, aşının bozulmasını engeller. Böylece önemli bir problem daha atlatılmış oluyor.