Koronavirüs artışa geçti, Avrupa’da yeni kısıtlamalar getirildi

Yayın tarihi: 8 Ekim 2020 Perşembe 4:27 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2020 Perşembe 4:27 pm

Aylardır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Avrupa’da yeniden artışa geçmesinin ardından bazı ülkelerde yeni kısıtlamalar geldi.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının endişe verici boyutlara ulaştığı Belçika’nın başkenti Brüksel’de, kafe, bar, parti salonu ve spor kulübü kantinler bir ay süreyle kapatılacak.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın aktardığına göre, kriz masası yetkililerinin bugün yaptığı toplantıda, Brüksel genelinde halka açık yerlerde alkol tüketiminin de yasaklanması kararlaştırıldı. Restoranlar ise, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına bağlı kalmak koşuluyla açık kalacak. Restoran, kumarhane ve oyun salonları saat 22.00’de kapanacak.

Koronavirüs Avrupa’da yeniden yükselişe geçti

Avrupa’da en fazla Koronavirüs vakasının görüldüğü ikinci başkent olan Brüksel’de yeni kararlar Perşembe sabahı saat 07.00 itibarıyla yürürlüğe girecek.

ÖLÜM SAYILARI IKI KATINA ÇIKTI

Belçika’da Mayıs ayından bu yana ilk kez hastaneye kabul edilen Covid-19 hastalarının sayısı, günlük 100’ün üzerine çıktı. Koronavirüse bağlı ölümlerin sayısının da son günlerde iki kat arttığı açıklandı.

İNGİLTERE

İngiltere: Hafta sonu vakalarda ciddi bir artış yaşandı. Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan kişi sayısı Pazar günü Cumartesi’ye göre yaklaşık yüzde 25 arttı. Koronavirüsle mücadelede İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda ve İngiltere için ayrı kurallar geçerli.

Kapalı mekanlarda, toplu ulaşımda maske takmak zorunlu. İngiltere’de bazı istisnalar dışında, kapalı mekanlarda aynı evde yaşamayan 6 kişiden büyük grupların buluşması yasak.

AVUSTURYA

Avusturya’da da ülkenin batısında restoranların kapanma saatleri öne çekildi. Buna göre Voralberg, Tirol ve Salzburg eyaletlerinde restoranlar saat 22.00’de kapanacak.

İSPANYA

İspanya’da da özellikle başkent Madrid’de durum endişe verici. İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa, başkent sakinlerinden dikkatli olmalarını istedi. Herkese sosyal teması en aza indirgemesi çağrısında bulunan Illa, “Ülkenin tamamında durum endişe verici, ama en fazla Madrid’de” diye konuştu.

ÇEKYA

Çekya Başbakanı Andrej Babis de salgındaki yeniden artış trendine dikkat çekerek normalleşme adımlarının erken attıklarını söyledi. Hükümetinin yaz tatilinde kısıtlamaları kaldırmasının bir hata olduğu itirafında bulunan Babis, “Bu tekrarlamak istemeyeceğim bir hataydı” dedi. Çekya Sağlık Bakanı Adam Vojtech de ülkede korona vakalarının yeniden artışa geçmesi üzerine dün görevinden istifa etmişti.

Kışın koronavirüs nerelerde yayılacak? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan açıklama