Koronavirus Apple’ı da vurdu

Yayın tarihi: 7 Mart 2020 Cumartesi 8:07 am - Güncelleme: 7 Mart 2020 Cumartesi 8:07 am

MWC 20, Facebook F8 ve son olarak da Google I/O 2020 etkinlikleri koronavirus yüzünden iptal edilmişti. Virüs etkileri maalesef etkinlik iptali ile de sınırlı kalmamaya başladı.

Koronavirus Apple’ı etkiledi .İlk olarak Asus, oyuncu telefonu Rog Phone II‘nin bu salgından doalyı stok sorunu yaşayacağını açıklamıştı. Şimdi de Apple cephesi corovirus’ten etkilenmeye başladı. Bloomberg’in bir Apple Store çalışanından aldığı bilgilere göre; iPhone tamiri için Apple Store’a gönderilen parçaların tedarik sürelerinin 2 ila 4 hafta arasında uzayacağı söyleniyor.

Coronavirus

Apple geçtiğimiz günlerde; çalışanlarının Çin, Güney Kore ve İtalya‘ya seyahat etmesini yasaklamıştı. Çin’de mağazalarını kapatan Apple şimdi de parça stoğu sıkıntısı çekecek gibi görünüyor. Sadece Çin’de değil tüm dünyada ticareti olumsuz etkileyen coronavirus salgınının yaz aylarında son bulacağı söyleniyor.

Henüz aşısı ve kesin tedavisi bulunmayan bu virüsten korunmak için ellerinizi sık sık yıkamanız, elinizi burun veya ağzınıza götürmemeniz, takabiliyorsanız maske takmanız ve hasta olan insanlar ile yakın mesafede ve aynı ortamda bulunmamanız gerekiyor.

Bünyesi zayıf olan insanları direkt olarak etkileyen bu virüsten korunmak için belli başlı yapabileceğiniz önlemler bunlar. Umarız en kısa zaman içerisinde bu salgına bir çare bulunur.

Tiktok üzerinden Coronavirus uyarısı geldi! Neler yapmalıyız?