Koronavirüs Apple çalışanlarını etkiledi

Yayın tarihi: 11 Mart 2020 Çarşamba 9:41 am - Güncelleme: 11 Mart 2020 Çarşamba 9:41 am

ABD’nin Kaliforniya ve Seattle bölgelerinde bulunan Apple çalışanları 9-13 Mart tarihleri arasında Koronavirüs  yüzünden iş yerleri izin verdiği takdirde uzaktan çalışabilecek.

Koronavirüs dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Çin’in Wuhan kasabasında ortaya çıkan bu virüs son olarak ABD’de etkili olmaya başladı. ABD’de Koronavirüs taşıyan insan sayısı tehlikeli boyutlara ulaştı. Apple’ın efsane haline gelen CEO’su Tim Cook “Koronavirüs salgını benzeri görülmemiş bir olay” dedi. Bununla da yetinmeyen efsane CEO Tim Cook küresel anlamda bir çağrı yaptı ve “Eğer iş yerinizden izin alabiliyorsanız lütfen uzaktan çalışma konusunda çekingen olmayın.” dedi.

ABD’nin Kaliforniya ve Seattle bölgelerinde bulunan Apple çalışanları 9-13 Mart tarihleri arasında iş yerleri izin verdiği takdirde uzaktan çalışabilecek. İnsan yoğunluğunu azaltmak için yoğun çaba harcadığını dile getiren Cook uzaktan çalışma izninin sadece vakanın yoğunluk kazandığı bölgelerde geçerli olduğunun altını çizdi.

Bloomberg’te yer alan habere göre uzaktan çalışma izni Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Güney Kore, İsviçre ve İngiltere’deki ofisleri için de geçerli olacak. Hatırlarsanız Apple geçen ay bu virüs sebebiyle Çin’de bulunan tüm perakende mağazalarını geçici olarak kapatmıştı. Şu sıralar bazıları tekrar kullanıma açılmış olsa da hala çok sayıda Apple mağazası kapalı vaziyette. Ayrıca önlem olarak Apple çalışanlarının İtalya, Güney Kore, Çin, İran gibi virüsün çok can aldığı yerlere seyahatini yasakladı.

Tüm dünyada etkisi giderek artan Covid-19 aslında yeni bir virüs değil. İlk etapta Çin’de SARS olarak isimlendirile bu virüs insanların kedi eti yemesi sebebiyle ortaya çıkan bulaşıcı bir virüstü. Daha sonra  2012 yılında Suudi Arabistan’da aynı gene sahip başka bir virüs ortaya çıktı. Bu virüs ise Mers olarak isimlendirildi. Son olarak 2019 yılının sonlarına doğru ortaya çıkan Covid-19, Sars ile aynı gene sahip yeni tip bir virüs. Bu virüsün dünyaya etkisi bir hayli fazla. Teknoloji dünyası da nasibini almış vaziyette. Aşağıda bu virüs nedeniyle ertelenen organizasyon listesi mevcut.

İşte Covid-19 nedeniyle iptal edilen organizasyonlar

  • MWC 2020
  • Cenevre Otomobil Fuarı 2020
  • SXVS
  • Game Developers Conference
  • Facebook F8 Geliştiriciler Konferansı

Tiktok üzerinden Coronavirus uyarısı geldi! Neler yapmalıyız?