Koronavirüs alarmı! Türkiye, İran sınır kapılarını kapattı

Yayın tarihi: 23 Şubat 2020 Pazar 3:54 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2020 Pazar 4:31 pm

Türkiye, İran’da 8 ölüme sebep olan yeni tip koronavirüs sebebi ile Nahcıvan Dilucu Sınır Kapısı’nı kapattı. Öte yandan Hakkari-Esendere, Van-Kapıköy, Ağrı-Gürbulak sınır kapıları geçişlere kapatıldı‬. Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgını nedeniyle İran’la olan sınır kapılarının geçici olarak kapatıldığını söyledi.

Türkiye’ye komşu olan İran’da korona virüs nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Nahcıvan Dilucu Sınır Kapısı kapatıldı. Aralık ilçesi Kaymakamı Mustafa Görmüş’ün olay yerinde inceleme yaptığı ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğu bilgisine ulaşıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Iğdır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, “İran’da görülen korona virüsü vakalarına karşı ilimiz sınır ili olması sebebiyle her türlü emniyet ve sağlık tedbirleri ilk andan itibaren alınmıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalar dışındaki haber ve yorumlara lütfen itibar etmeyiniz” denildi.

SOSYAL MEDYA’DA KAFA KARIŞTIRAN GÖRÜNTÜLER

Türkiye’de hangi hastanede çekildiği belli olmayan görüntüler sosyal medyayı karıştırdı. Bir doktorun ‘Gel sana da bulaştıralım’ ifadesi akıllara koronavirüsü getirdi.

Türkiye’de koronavirüs şüphesi… Doktor: Gel sana da bulaştıralım