Çin’deki virüsün altında Cübbeli Ahmet mi var?

Yayın tarihi: 4 Şubat 2020 Salı 5:51 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2020 Çarşamba 12:43 am

Gerici Akit gazetesi, Çin’e ve tüm dünyaya yayılan korona virüsünü, Ahmet Mahmut Ünlü’nün “bedduasının” neden olduğunu ima etti.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan koronavirüsü, şimdiye kadar 400’den fazla insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Salgına karşı bilim insanları ise çözüm aramaya devam ediyor.

Koronavirüsüne ilişkin tartışmalar devam ederken, Türkiye’deki İslamcıların yorumları ise dikkat çekti. Akit gazetesi, Koronavirüsünün çıkışı ile ilgili, kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen, İsmailağa Cemaati’nin önde gelen ismi Ahmet Mahmut Ünlü’nün 28 Aralık 2019’da yaptığı konuşmaya gönderme yaptı.

 

Hong Kong’da ilk ölümlü vaka! Koronavirüs’ten hayatını kaybedenlerin sayısı 425’e çıktı

Akit gazetesi, Çin’deki koronavirüsüne, Ahmet Mahmut Ünlü’nün “bedduasının” neden olduğunu ima etti.

 

 

Geçen hafta sonu da, İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi’nin (İFAM) kurucu başkanı olan ve kadınlara yönelik açıklamalarına gelen tepkiler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alınan İhsan Şenocak da, “Doğu Türkistan’da oğullarını ve eşlerini zindana attığı Müslüman Kadınların yatak odalarına putperest erkekleri koyan Çin, gözle görülemeyecek kadar küçük virüse teslim oldu. Bu çağın müslümanları Mahşere virüsün yaptığını -korkarım ki- yapamayan müminler olarak çağrılacak” şeklinde mesaj yazmış ve tepkilere neden olmuştu.