Korona testi 79 kez pozitif çıkan adam 14 aydır karantinada

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 3:49 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 3:49 pm

Sarıyer’de yaşayan lösemi hastası Muzaffer Kayasan, 2020 yılında yakalandığı koronavirüsü bir türlü atlatamadı. 14 ay boyunca karantinada kalan adamın yaptırdığı 79 korona testi de pozitif çıktı.

Korona olduktan sonra hastanede tedavi gören Kayasan, taburcu olmasına rağmen testi bir türlü negatife dönmedi. 14 ay boyunca 78 test yaptıran 56 yaşındaki adam, her seferinden “korona pozitif” sonucu ile karşılaştı. Karantinası nedeni torunlarını göremeyen, evde tek başına yaşamak zorunda kalan Kayasan, yetkililerden yardım istedi.

“DOKTORLAR 14 AYDIR İLAÇLARLA BENİ YAŞATIYORLAR”

Kayasan, “Üç yıl önce kemik iliği transferi oldum. Başarılı bir transfer oldum, çok iyi bir hastanede. Kemik iliği transferim gerçekleşti. Fakat daha sonra Covid-19’a yakalandım. 2020 tarihi itibariyle de Covid-19’le yaşıyorum. Bu 14 aylık süre içerisinde totalde yetmiş dokuza yakın test oldum. Bunların hepsi aralıksız olarak Covid-19 testi pozitif çıktı. Sürekli pozitif çıkıyorum.

Bilim adamlarımıza, doktorlarımıza sorduğumuz zaman lösemi olduğum için bağışıklık sistemimin düşük olduğunu söyleyip ona göre verdikleri ilaçlarla on dört aydır beni yaşatıyorlar. Çok zor bir süreç. Hastanedekiler için de zor bir süreç, bizim için de. On dört aydır karantinadayım. Şu ana kadar eşim kaldı yanımda bir on gün ama negatif çıktı. İki sefer test oldu hastanede negatif çıktı. Oğlum kaldı yanımda, o da negatif çıktı. Acaba taşıyıcı konumuna mı düştüm dedim ama evde de kimseye bulaşmadı. Ben kimseye bir şey bulaştırmıyorum ama sıkıntı bende. Dışarıdan kedi geçse bana bir şey bulaştırabiliyor. Bilim adamlarının dediği şu; Covid-19 kalıntıları hala vücudunuzda. Semptomları yok ama Covid-19 olarak görünüyorsunuz. Anlatamıyorum” dedi.

Vakalar kontrolden çıktı!