Korona önlemi! Tüm okullara dağıtılacak

Yayın tarihi: 3 Şubat 2020 Pazartesi 9:20 am - Güncelleme: 3 Şubat 2020 Pazartesi 9:20 am

Sağlık Bakanlığı tarafından, öğrencilerin korona virüsünden korunması için hazırlanan bilgi notu okullarda dağıtılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bilim Kurulu’nca hazırlanan bilgilendirme notları Milli Eğitim Bakanlığımız aracılığıyla tüm velilerimize ulaştırılacaktır” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün okulların açılacağını, ailelerin tedirgin olmasını gerektiren bir durum olmadığını söyledi.

Koronavirüsün akciğerde nasıl yayıldığı görüntülendi

Velilerin solunum yolu enfeksiyonlarına karşı alması gereken tedbirlere dikkat çeken Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı;

*Okullarda kış ayları da dahil sınıflar ve diğer alanlar sık havalandırılmalıdır. Eller sık yıkanmalı, kirli eller ile göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçınılmalıdır.

*Özellikle hapşırma ve öksürme sonrasında ellerin su ve sabun ile iyice yıkanması önemlidir. Öksürüldüğünde veya hapşırıldığında ağız ve burun mendil ya da mendil bulunmadığı durumlarda dirsek içi ile kapatılmalıdır.

Koronavirüs hastanesini 10 günde bitirdiler!

“HAZIRLANAN BİLGİLENDİRME NOTLARI ULAŞTIRILACAKTIR”

*Kağıt mendil kullandıktan sonra çöp kovasına atılmalı ve eller yıkanmalıdır. Solunum enfeksiyonu olan öğrencilerin evde istirahat etmesine özen gösterilmelidir.

*Hastalık döneminde bol sıvı tüketilmeli, beslenmeye dikkat edilmeli özellikle taze sebze ve meyve tüketilmelidir.

*Bilim Kurulu’nca hazırlanan bilgilendirme notları Milli Eğitim Bakanlığımız aracılığıyla tüm velilerimize ulaştırılacaktır.