Korona hastası anlatıyor: Karantina bitti, test yapmadılar, iyileştim mi bilmiyorum

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2020 Salı 10:52 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2020 Salı 10:53 am

Üniversite öğrencisi Deniz Ortakçı, 20 gün önce rahatsızlanarak Ankara’da hastaneye gitti. Ancak ilk gidişinde test yapılmayarak, “Faranjitsindir” denilerek eve gönderilen Ortakçı, kas ve eklem ağrıları artınca hastaneye tekrar gitti ve ısrarı sonucu test yaptırdı. Sonucu pozitif çıkan Ortakçı’ya 14 günlük karantina sürecinde sadece bir kez filyasyon ekipleri geldi. Bu sürenin sonunda da aranmayan Ortakçı’ya karantinadan çıktığında test yapılmadı ve “Durumun iyi, ikinci teste gerek yok. Biz sadece sağlıkçılara ve askerlere ikinci testi yapıyoruz” denildi.

Ortakçı koronavirüse yakalandığını öğrenene kadar ailesi ve çevresindeki arkadaşlarıyla teması oldu. Aile bireyleri de kendi girişimleri sonucu test yaptırdı ve karantinaya girdi. Ortakçı ilçe sağlık müdürlüğünü aradığında sürekli “Çok yoğunuz, filyasyon ekipleri yetişemiyor” yanıtını alıyordu. Ortakçı ve ailesini kontrol etmek için filyasyon ekipleri yaklaşık 4 gün sonra geldi.

“İKİNCİ TESTE GEREK YOK”

Yaşadıklarını ANKA’ya anlatan Ortakçı karantina sürecinde kendisini takip etmesi gereken aile hekiminin başka bir yerde görevlendirildiğini ve kendisine yeni bir aile hekimi de atanmadığı belirterek, “Bu süreçte sağlığımla ilgili gelişmeleri kendim takip ettim” dedi. 14 günlük karantina süreci bitmesine rağmen aranmaya Ortakçı, kendisi hastaneye gitti. Burada “Durumun iyi, ikinci teste gerek yok. Biz sadece sağlıkçılara ve askerlere ikinci testi yapıyoruz” denilen Ortakçı, şimdi gerçekten hastalıktan kurtulup kurtulmadığını bilmiyor. Ortakçı, “ Bundan sora iyileşip iyileşmediğimi nasıl öğrenebileceğimi bilmiyorum. Semptomlarım yok gibi görünüyor. Ancak bundan sonra normal hayatıma daha dikkatli olarak devam edeceğim” dedi.

Önlem olarak yine de kendisini bir süre daha karantinada tutacağını ifade eden Ortakçı, hastanelerdeki gözlemlerini şöyle anlattı:

“Hastanelere gittiğinizde durumun çok vahim olduğunu görüyorsunuz. Sürekli sistem kitleniyor. Bugün (17 Ağustos) hastanede 1 saat sistem kitlendi. Sağlıkçıların durumu da tükenmiş gibiydi. Hükümet insanları sadece ‘Önlem alın’ diye uyarıyor. Ekonomik gelişmelere bakarak hareket ediyor.”