Korona hastaları iyileşmek için kuma girip güneş tutulmasını izledi

Yayın tarihi: 21 Haziran 2020 Pazar 3:25 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2020 Pazar 3:25 pm

Ateş çemberi’ olarak bilinen güneş tutulması sırasında ortaya çıkan görüntüler dikkat çekti. Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerde insanlar korona virüse yakalananları kuma gömerek tutulma sırasında şifa bulmasını beklendi.

Tüm dünyanın merakla beklediği ve ‘Ateş çemberi’ olarak bilinen güneş tutulması görenleri hayran bıraktı. 1 dakika 22 saniye süren tutulma sırasında ilginç görüntülere sahne oldu. Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerde insanlar korona virüse yakalananları kuma gömerek tutulma sırasında şifa bulmasını beklendi.

Güneş tutulması İstanbul ve Ankara’dan böyle görüntülendi

21 Haziran yaz gün dönümüne denk gelen ve ‘ateş çemberi’ olarak da bilinen halkalı güneş tutulması, 1 dakika 22 saniye sürdü. Yerkürenin yalnızca yüzde 2’lik bir bölümünden görülebildi.Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye’den kısmen izlenebilen güneş tutulması, İstanbul semalarından da izlendi. Sabah 06.45’te başlayan tutulma güzel görüntüler oluşturdu.

Güneş tutulması Pakistan ve Hindistan gibi ülkelerde inanılmaz görüntüler ortaya çıkardı. Birçok insan, hasta yakınlarını şifa bulmaları için kumlara gömüp bekledi.Hindistan’da ayrıca dini ayinler düzenlendi. Hindu dinine mensup gruplar, nehirlerde suya girerek Güneş Tanrısı’na dualar etti.Astronomi etkinlikleri düzenleyen kurumlar ise özel geziler düzenlemek yerine bu kez internet üzerinden canlı yayınlarla meraklılara bu olayı takip etme imkanı sundu.

Bu yılın ikinci güneş tutulması 14 Aralık’ta yaşanacak. Güney Amerika kıtasından görülebilecek tutulmada Ay bu kez Dünya’ya daha yakın olacağından uydumuz ışık kaynağımızı tamamen kapatacak.