Korona denetimindeki imamdan Atatürk’e hakaret

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2021 Cumartesi 9:29 am - Güncelleme: 29 Mayıs 2021 Cumartesi 9:30 am

Yalova’nın Çınarcık İlçesine bağlı Koru Beldesinin Atakent Mahallesi’nde cami imamı olan Ömer Tokar’ın Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği öne sürüldü.

CHP’li Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Yalova İl Müftülüğüne verdiği dilekçede Atakent Mahallesi cami imamı Ömer Tokar’ı Atatürk’e put ve yolundan gidenlere putperest dediğini kaydetti. Yaman, “İvedi olarak bahsi geçen görevden alınmasını ve hakkında gerekli idari soruşturma talep etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Odatv’den Selen Öktem’e konuşan Yaman, il müftülüğünü yazılı şikayette bulunduklarını ama henüz savcılığa vermediklerini belirtti. Yaman 26 Mayıs’ta şikayette bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Memurlardan oluşan ekipler var kaymakam tarafından atanmış. Covid-19 önlemleri kapsamında yapılan denetim sırasında bir parkın kenarında bu olay gerçekleşiyor. Hoca, Hz. İbrahim’den giriyor Atatürk’e bağlıyor. ‘En büyük puta tokmağı vurduk’ diyor. Bizim zabıta elemanımız da ‘Kim bu put?’ diyor. O da ‘Atatürk’ diyor, ‘İzinden gidenlere de putperest diyor.’ ”