Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın ‘kesilen’ sözleri tartışma yarattı

Yayın tarihi: 26 Mart 2020 Perşembe 11:40 am - Güncelleme: 26 Mart 2020 Perşembe 1:20 pm

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Profesör Mehmet Ceyhan, “ Virüsleri Allah yarattı,  çünkü insanların belirli bir sayının üzerinde çoğalamaması gerekir“ ifadelerini kullandı. Prof. Ceylan’ın cümlesinin tamamı alınmadan ortadan kesilerek alınan bu sözleri tartışma yarattı. sözleri sosyal medyada tartışma yarattı.

CNN Türk’te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan’ın konuğu olan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Profesör Doktor Mehmet Ceyhan, “İnsanlar belli bir yaşın üstünden daha uzun yaşayamazlar. Bu neyle sağlanır? Allah neden virüsleri yaratmış? Hiçbir işe yaramıyorlar canlı değiller. Yaratmış çünkü insanların belirli bir sayının üzerinde çoğalamaması gerekir. Yoksa kimse yaşayamaz.” dedi.

Prof. Dr. Ceylan’ın bu sözleri sosyal medyada tartışma yarattı. Oysa Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sözünün sonunda, “İster allah deyin, ister doğa deyin. Nasıl inanıyorsanız ona göre yorumlayın” diyor.

Ancak, tam sözleri kesilerek, asıl maksadından uzaklaştırılarak aradan bir cümle ile verilen görüntüler üzerine sosyal medyada Profesör Doktor Mehmet Ceyhan’a linç kampanyası başlatıldı.