Korkmaz Karaca, Peker’i doğruladı: Aracı 2.5-3 ay kullanmış

Yayın tarihi: 24 Haziran 2021 Perşembe 2:39 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2021 Perşembe 5:20 pm

Saygı Öztürk, Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Korkmaz Karaca’nın ‘Sezgin Baran’ın verdiği aracı 2.5-3 ay kullandığını söylediğini’ iddia etti.

Suç örgütü lideri Sedat Peker Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi ve AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca’nın bir süre hakkında kara para aklama suçlaması bulunan ve ABD’nin talebiyle Avusturya’da gözaltında tutulan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın hediye ettiği aracı kullandığını öne sürmüştü.

İddianın ardından gazeteci Saygı Öztürk, Korkmaz Karaca ile konuştuğunu söyledi. KRT TV’de konuşan Öztürk, Karaca’nın “Sezgin Baran’ın verdiği aracı 2,5-3 ay kullandığını söyledi” dedi, şu ifadeleri kullandı:

“Sezgin Baran Korkmaz’ın araç tahsis ettiği iddiasını doğruluyor. Ben onların araç kiraladığı şirketin, Sezgin Baran Korkmaz’a verdiği aracı aldım kullandım diyor. Ama ‘benzinini falan kendim koydum’ diyor. Yaklaşık 2-3 ay kullandığını, o süre içinde aracın arıza da yaptığını ve onu beklediğini söylüyor.”

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, Karaca’nın bir süre Sezgin Baran Korkmaz’ın hediye ettiği aracı kullandığını öne sürmüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Peker, ”Bu şahsın danışmanlık adı altında birçok kuruluştan para alması sence etik mi? Eğer ki etik ise başta Sütaş firmasının sahibi olmak üzere birçok firmanın da özel işlerini halledip ekstradan elden ne kadar avanta aldığını biliyor musun?” demişti.

Peker, ”Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisine hediye ettiği Audi A8 arabayı kullanıyordu. Bu olaylar karışınca arabayı Sezgin Baran Korkmaz’ın Sancaktepe’deki Biofarma isimli ilaç fabrikasına yollayıp bıraktı” ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN – Sedat Peker’den yeni paylaşım