Korgan Kaymakamı Akbulut’u FETÖ’cüler mi şikayet etti?

Yayın tarihi: 5 Kasım 2021 Cuma 4:06 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2021 Cuma 4:11 pm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndaki konuşması nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı öne sürülen Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’u FETÖ’cülerin şikayet ettiği belirtildi.

Ordu Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un 29 Ekim’de yaptığı konuşmanın ardından görevden alınmasının yankıları sürüyor. Ordu Valiliği Akbulut’un görevden alma gerekçesini görevin sorumluluğuyla bağdaşmayacak şekilde tutum sergilemek olarak açıklamıştı. Olayla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

FETÖ İDDİASI

Odatv’den Uğurcan Biçer’e konuşan ve Akbulut’un konuştuğu törende bulunan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, kaymakamın konuşmasındaki vurguların Korgan’da içerisinde eşi, kendisi FETÖ iltisaklı, abla pozisyonunda kişilerin olduğu belli bir kesimi özellikle rahatsız ettiğini ve şikâyette bulunanların da bu kişiler olduğu bilgilerinin geldiğini ifade etti. Adıgüzel “Hatta bunlardan Korgan Belediyesi’nde çalışanlar da olduğu, o dönemle ilgili sorgu sualden geçmediği, dosyaların kapatıldığı bilgileri gelmektedir” dedi.

“HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEK İSTEMİYORUM”

Öte yandan kaymakam Akbulut’un ise yakın çevresine “Soruşturma aşamasında olduğum için konuşmuyorum. Haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum” dediği belirtildi.

CHP’li vekil: Korgan kaymakamı Atatürk konuşması nedeniyle açığa alındı