‘Kore filminden uyarlama filmle, Oscar’da en iyi film ödülü alma sevdası…’

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 8:59 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 9:15 pm

Yönetmen Ömer Faruk Sorak, 7. Koğuştaki Mucize filminin Türkiye’den Oscar adayı olmasına “Kore filminden uyarlama bir filmle Oscar da en iyi yabancı film ödülü alma sevdasında Türk sineması…” diyerek tepki gösterdi.

Vizontele, G.O.R.A., Aşk Tesadüfleri Sever gibi birçok başarılı yapımda imzası bulunan ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak, 7. Koğuştaki Mucize filminin Türkiye’nin En İyi Uluslararası Film Oscar adayı olmasına, sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Sorak, Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“11 yabancıyla Avrupa’da başarı kovalayan Türk futbolu, 5 yabancıyla şampiyon olunca böbürlenen Türk basketbolu, Kore dizilerini devşirip reting alınca ilerlediğini zanneden Türk televizyonculuğu, Koreliler satın alınca büyüyen Türk sinema işletmeciliği ve şimdi de Kore filminden uyarlama bir filmle Oscar da en iyi yabancı film ödülü alma sevdasında Türk sineması…

Bu seçimi yapan, mesleğinde yetkin, kariyerinde seçkin jürinin saygıdeğer üyeleri… Mevcut kararınızla özgün bir Türk sineması yaratma yolundaki üstün çabalarınızı ayakta alkışlıyor, hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum…”

7. Koğuştaki Mucize filmi, 2013 tarihli Güney Kore filmi Miracle in Cell No. 7’den uyarlanmıştı.

Türkiye’nin Oscar adayı ‘7. Koğuştaki Mucize’ oldu