Kör eden maske uyarısına 4 yıl hapis istemi

Yayın tarihi: 15 Ekim 2021 Cuma 12:37 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2021 Cuma 12:37 pm

Metrobüste, kendisini maske takmadığı için uyaran güvenlik görevlisini darbeden Ömer Senem hakkında dava açıldı. Senem hakkında 4 yıl hapis isteniyor.

İstanbul Avcılar metrobüste maske takması için kendisini uyaran güvenlik görevlisi Şükrü Turan’ı darbeden Ömer Senem hakkında ”Kemik kırılmasına neden olacak şekilde kasten yaralama” suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Turan’ın avukatı Mustafa Alpağut, müvekkilinin toplum sağlığı için şüpheliyi nazik bir dille uyardığını ancak darp sonucu tek gözünün kör kaldığını söyledi. Avukat, verilecek cezanın caydırıcı olacağını belirtti.

Küçükcekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Turan’ın, yaşamsal tehlike geçirmeksizin basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandığı ve duruma dair deliller olduğu belirtildi. Şüpheli hakkında “Kemik kırılmasına neden olacak şekilde kasten yaralama” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis ile cezalandırılması istendi. Şu anda tutuksuz olan şüpheli, Küçükçekmece 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

 

Kumarhane kapısında ‘maskenizi çıkarın sizi tanıyayım’ notu