‘Köprüde hasar’ diye paylaşılmıştı! Bu görüntünün sırrı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 26 Eylül 2019 Perşembe 4:28 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2019 Perşembe 4:29 pm

İstanbul’da yaşanan 5.8’lik depremin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ortaya çıkan ve sosyal medyada paylaşılan görüntü merak uyandırmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem imamoğlu, köprüde oluşan görüntüyle ilgili açıklama yaptı. ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün altındaki görüntünün, bayrak asmak için yerleştirilen platform olduğu anlaşıldı.’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Karayollarıyla görüştüm, sosyal medyada paylaşılan görüntüyle ilgili bilgi aldım. Köprünün altında bir iskele varmış. İskeleden kaynaklı öyle bir görüntü oluşmuş. Köprüyle ilgili bir sıkıntı yok. Hasar yok.” dedi.

Depreme canlı yayında yakalandılar… İşte Tele1’de deprem anı!

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Sosyal medya üzerinden deprem sonrası 15 Temmuz Şehitler köprüsünde hasar oluştu şeklinde paylaşımlar yapılıyor. Kesinlikle itibar etmeyin lütfen. Bahse konu yerde bayrak asmak için platform var. Vatandaşlarımızın panik yapmaması bizim için önemli.” denildi.

Sosyal medyada, sözü edilen görsel paylaşılarak, köprünün hasar gördüğü iddiaları dillendirilmişti.

İşte uzmanların deprem yorumları

KÖPRÜLERDE YAPISAL SORUN YOK

Öte yandan AFAD’tan yapılan açıklamada da şu ifadeler yer aldı: “En büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçının oluştuğu deprem sonrası Boğaziçi’ndeki üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi.”