Köprüde aracını yol ortasında durduran silahlı kişi tutuklandı

Yayın tarihi: 19 Ekim 2019 Cumartesi 12:22 am - Güncelleme: 19 Ekim 2019 Cumartesi 12:37 am

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde aracını yol ortasında durdurarak elinde silahla araçların geçişini engelleyen ve 1,5 saat boyunca köprüde trafiğin durmasına neden olan şüpheli tutuklandı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde dün gece saatlerinde Anadolu’dan Avrupa’ya gidiş istikametinde, B.A. (45) isimli şahıs gece saatlerinde aracını köprünün ortasında durdurmuş ve elinde silahla araçtan inmişti. Silah ile araçların geçişini engelleyen şahıs, 1,5 saat boyunca köprüde trafiğinin çift yönlü olarak durmasına neden olmuştu. Şahıs daha sonra polis tarafından gözaltına alınırken, köprü de trafiğe açılmıştı.

Gözaltına alınan Bülent A.’nın, daha önce kasten yaralama, uyuşturucu ve uyarıca madde kullanma, genel güvenliğin tehlikeye sokulması, tehdit, basit yaralama gibi suçlardan kaydı bulunduğu öğrenildi. Bülent A. Çengelköy Polis Merkezi’nden adliyeye gönderildi.

‘TRUMP’I PROTESTO ETMEK İÇİN YAPTIM’

Anadolu Adalet Sarayı’nda sevkedilen Bülent A.’nın, savcılık sorgusunda, alkollü olmasının da etkisi ile aracını köprünün ortasında durdurduğunu öne sürerek, “17 Ekim 2019 tarihinde ABD Başkanı Donald Turmp’un Barış Planı Harekatı ile ilgili açıklamalarını protesto etmek için aracımdan indim. Aracımın bagajında bulunan küçük oğluma ait oyuncak tabancayı aldım ve köprünün üzerinde bir süre sağa sola doğru yürüdüm. Trump aleyhine bazı sloganlar attım. Sloganların içeriğini tam olarak hatırlamıyorum ancak herhangi bir kişiyi küçük düşürücü ifadeler kullanmadım” dediği öğrenildi.

‘SİLAH OYUNCAKTI’

Araçları durdurmaya çalışmadığını söyleyen Bülent A.’nın, “Beni gören araçlar kendiliğinden durdu. Trafik akışı ise devam etti. Sonrasında polisler geldi. Özel harekat polislerini gördükten sonra silahı denize attım. Amacım, silahın polisler tarafından gerçek zannedilerek panik olunmasının önüne geçmekti. Yaptığım eylem nedeniyle pişmanım” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Bülent A., savcılık sorgusunun ardından, “Korku, panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bülent A.’nın, mahkemedeki sorgusunda, “Psikolojim bu aralar ailevi nedenler ile bozuktur. ABD Başkanı Trump’ın son beyanı beni iyice çileden çıkardı. Ona tepki olsun diye köprüde aracımı durdurdum. Oğluma ait oyuncak tabanca ile dikkat çekmek için kafama dayadım. Amacım gazetecileri oraya çağırarak dikkat çekmekti. Herhangi bir şekilde vatandaşı rahatsız etmek gibi bir kastım yoktu. Suçsuzum, tutuksuz yargılanmak için serbest bırakılmayı talep ederim” dediği kaydedildi.

TUTUKLANDI

Bülent A.., mahkemedeki sorgusunun ardından, “Korku, panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan tutuklandı.