Köpeklerin kulaklarını kesip dövüştürdüler!

Yayın tarihi: 26 Aralık 2021 Pazar 11:43 am - Güncelleme: 26 Aralık 2021 Pazar 11:46 am

Büyükada’da kulakları kesilmiş köpeklerin dövüştürüldüğü görüntülerle ilgili inceleme başlatan ekipler, köpekleri ormanda ağaçlara bağlı halde buldu.

Büyükada’da 23 Aralık tarihinde sosyal medyada kulakları kesilmiş köpeklerin dövüştürüldüğü görüntüler ekipleri harekete geçirdi. Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevre Doğa ve Hayvan Koruma Polisi ve Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri videoda yer alan köpekleri bulmak için çalışma başlattı.

KÖPEKLER AĞAÇLARA BAĞLI HALDE BULUNDU

Yapılan incelemelerde ekipler, videoda yer alan köpekleri ormanlık alanda ağaçlara bağlı halde buldu. Adalar İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri köpekleri ormandan alarak Büyükada Maden Mahallesi’ndeki bir barınağa teslim etti. Burada hayvanların tedavi ve aşıları yapıldı.

DAHA ÖNCE DE BENZER SUÇLAR İŞLEMİŞ

Ekipler, görüntülerde kulakları kesilen köpekleri dövüştürdüğü tespit edilen Ramazan A.’yı bulmak için çalışma başlattı. Yakalanan ve daha önce benzer suçlardan hakkında işlem yapılan Ramazan A.’nın ifadesi alındı. Emniyetten edinilen bilgiye göre, Ramazan A. köpeklerden birinin kendisine ait olduğunu söylerken, diğer köpeğe ise bir haftadır baktığını, iki köpeğin kulaklarını da kendisinin kesmediğini söylediği öğrenildi.

Ramazan A. hakkında Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca ‘köpeklerin kulaklarını kesme’ suçundan 4 bin 500 lira idari para cezası uygulandı.

 

Kediden kaçan köpek kadını düşürdü

Erdoğan’dan ‘pitbull’ açıklaması: Bu köpekler parası bol olanların köpekleri