Köpeklere işkence edilen barınağın müdürü açığa alındı! Daire başkanına inceleme başlatıldı

Yayın tarihi: 25 Kasım 2022 Cuma 1:10 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2022 Cuma 9:28 pm

Özel Haber: Arda Ormancı

Konya‘da bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğin kafasına kürekle vurup öldürdüğü görüntüler büyük tepki çekti. Konya Büyükşehir Belediyesi, barınak müdürünün açığa alındığını, daire başkanı hakkında da inceleme başlatıldığını açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışan bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğin kafasına kürekle vurup öldürdüğü görüntüler büyük tepki çekti. Sosyal medyada ayrıca, hayvana eziyet görüntülerinin yayınlandığı barınakta köpeklerin açlıktan birbirini yediği görüntüler de paylaşıldı.

“SORUMLULAR HAKKINDA SÜREÇ BAŞLATILDI”

Vahşet görüntüleriyle ilgili sorularımızı yanıtlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Kalemi’nden yetkili bir isim TELE1’den Arda Ormancı’ya yaptığı açıklamada dün gece itibariyle vahşet görüntülerini gördükten sonra sabah saatleriyle birlikte gerekli incelemelerin başlatıldığını ve sorumluların emniyet birimleri tarafından gözaltına alındıklarını ifade etti. Yetkili ayrıca, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yaşar Kahraman hakkında da inceleme başlatıldığını ve barınak müdürünün açığa alındığını belirtti.

Söz konusu görüntülerin insanlık dışı olduğunu ve yaşanılanlardan çok üzgün olduklarını aktaran belediye yetkilisi, daha önce ilgili barınağa dair gelen şikayetleri kendilerine sorduğumuzu ancak o dönem bu iddiaların gerçek dışı olduğu açıklamasının yapıldığını hatırlatmamız üzerine ise kaçamak cevaplar vererek konuyu değiştirdi.

Yetkili ise, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın henüz geçtiğimiz hafta Bali adasından yaptığı açıklamalarda kendilerini Türkiye’ye örnek gösterdiğini anımsatmamız üzerine de benzer bir tutum takınarak yorum yapmadı.

“BARINAĞA KİMSEYİ YAKLAŞTIRMIYORLAR”

Barınaktaki vahşetle ilgili bölgedeki durumu öğrenmek üzere ulaştığımız Konya Meram CHP İlçe Başkanı Ahmet Yiğit ise kendilerinin durumla ilgili bilgi almak üzere barınak çevresinde olduklarını ancak barınak yetkililerinin hiç kimseyi barınağa yaklaştırmadığını aktardı.

“KÖPEKLER İÇERİDE AÇ HALDE”

Vahşet barınağıyla ilgili kirikkuyruk.com sitesinde yer alan bir yorumda ise, köpeklerin içeride aç halde olduğunu belirtilirken, “Tesis içinde ve dışında heryerde köpekler başıboş geziyor.. Sokakta özgürce açlıktan ölmek bu köpek hakim yerde korku içinde yaşamasından iyidir..” denildiği görüldü. Yorumun 12 Ekim 2020 tarihinde siteye yazıldığı görülüyor.

KONYA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği ise yaşanan vahşete dair sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Açıklama “Canlılara yapılan her türlü eziyeti şiddetle kınıyoruz. Konu, adli-idari tüm kurumlarımızca titizlikle takip edilip gerekli müeyyide ve tedbirler uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti dönüşü uçakta, Bitlis’te kuduz köpeğin 11 yaşındaki Mustafa Ertekin’i ısırması ve küçük çocuğun kuduzdan ölümü üzerine şöyle konuşmuştu:

“Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız.

Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı.

Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. İstanbul’da Beykoz Belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var.”

 

TUTUKLANDILAR

Konya’da barınaktaki köpekleri katlettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı.

AKP’li belediyenin hayvan bakım merkezinde köpek katliamı iddiası! 2 gözaltı