Köpeği traktörün römorkuna bağladı, metrelerce sürükledi!

Yayın tarihi: 10 Ekim 2021 Pazar 11:04 am - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 10:00 am

Tekirdağ’da H.Ö isimli vatandaş traktör römorkunun arkasına bağladığı köpeği metrelerce sürükledi. Gözaltına alınan H.Ö. ifadesinde köpeğin traktörün arkasına bağlı olduğunu görmediğini öne sürdü.

Olay, Süleymanpaşa ilçesine bağlı İnecik Mahallesi’nde meydana geldi. Traktör sürücüsü, römorka bağladığı köpeği sürüklemeye başladı. Olayı gören bir kişi, o anları cep telefonuyla kayda aldı. Görüntülerde köpeğin hareketsiz şekilde sürüklendiği yer aldı. Görüntüleri çeken kişiye yanındaki arkadaşının, “İyi çek bu adamı. Köpeği çeke çeke öldürdü. Yanından geçerken yüzünü de çek. Herkes görsün bu adamı” dediği duyuldu.

Görüntüleri inceleyen Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sürücünün bulunması için çalışma başlattı.

TRAKTÖR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

H.Ö. hakkında Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, inceleme başlattı. Savcının talimatıyla gözaltına alınan H.Ö., ilk ifadesinde köpeğin kendisine ait olmadığını ve traktörün arkasına bağlı olduğunu görmediğini iddia etti. Köpeği başkalarının bağladığını ileri süren H.Ö.’nün yarın savcılığa sevk edileceği öğrenildi. İnecik’te yaşayan ve H.Ö.’nün yakını olduğunu söyleyen Recep Özdeniz, bölgede çadır kuranların köpeği römorka bağladığını ileri sürdü. Özdeniz, “Römorklar burada duruyordu. Gündöndü toplamak için burada çadır kuruyorlar. Köpeği de römorkun arkasına bağlıyorlar. Amcamın oğlu da benim araba diyerek, arkasındaki köpeği görmemiş. Bakmamış arkasına, köpeğin bağlı olduğundan hiç haberi yok. O şekilde olmuş olay. Köpek de ölmemiş” dedi.

Hayvan Hakları Yasası komisyonda kabul edildi

Kedisini boğazından iple asılarak öldürülmüş olarak buldu