Köpeği, tavuklarını kovaladığı gerekçesiyle öldüresiye dövdü!

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 10:12 am - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 10:15 am

Ataşehir’de bir kişi “Duman” isimli sokak köpeğini tavuk ve civcivlerini kovaladığı gerekçesiyle öldüresiye dövdü. Kafasında kırıklar oluşan köpek hayvanseverler tarafından tedavi için kliniğe götürüldü.

Olay, Ferhatpaşa Mahallesi yaşandı. İddiaya göre, mahalle sakinlerinin “Duman” adını verdikleri sokak köpeği, Hasan Kızıl’a ait tavuk ve civcivleri kovaladı. Buna sinirlenen Kızıl, eline aldığı sopayla köpeği öldüresiye dövdü. Mahalledeki hayvansever, kendisine bildirilen yaralı haldeki köpeği Ataşehir’de bulunan veteriner kliniğine götürdü. Kadının götürdüğü klinik görevlileri yaptıkları tetkiklerde ciddi darbeler alan köpeğin kafatasında kırıkları oluştuğunu ve daha donanımlı bir kliniğe götürülmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine kadın Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SUHAYKO) Başkanı Yasin Yılmaz’a durumu bildirdi. Gelen Yasin Yılmaz, köpeği alarak daha donanımlı cihazların bulunduğu başka bir kliniğe götürdü. Köpek burada tedavi altına alındı.

“DUMAN’IN KAFASI SOPAYLA KIRILDI”

SUHAYKO Derneği Başkanı Yasin Yılmaz, “Öğlen saatlerinde Belma Hanım diye bir üyemiz WhatsApp üzerinden bizimle iletişime geçti. Çok kötü bir olay olduğunu ve bir köpeğin kafasının sopayla kırıldığını söyleyip, bize videolar attı. Köpeğin dövüldüğünü ilk Belma Hanım’a ihbar etmişler. Çünkü, mahallede köpeklerle ve kedilerle ilgilendiği için kendisini birçok insan tanıyor. Köpeği Ataşehir’de bir klinikten teslim aldık. İlk tetkiklerde kafatasında çok ciddi kırıklar olduğu söylendi. Onun haricinde çok ciddi bir travması vardı köpeğin. Daha donanımlı bir kliniğe gitmesi gerektiğini söylediler. Biz de oradan alıp daha donanımlı bir kliniğe sevk ettik köpeği” dedi.

“DERNEKLERİN ELİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMA VASFI ALINDI”

Yılmaz, “Biz bununla alakalı Tarım Orman Bakanlığı’na şikayetçi olacağız ama biliyorsunuz ki, yeni çıkan yasada derneklerin elinden şikayetçi olma vasfı alındı. Biz ne kadar şikayetçi olsak da il tarım müdürlükleri eğer karar verirlerse işlem yapılacak” diye konuştu.

“BEN DÖVDÜM HİÇBİR ŞEKİLDE KARIŞAMAZSINIZ”

Köpeğe saldıran kişinin o mahallede oturduğunu ifade eden Yılmaz, “İddiasına göre köpek, tavuklarını ve civcivlerini kovalamış. O da o hırsla ‘ben köpeği dövdüm’ diyor. Şu an yanlarına giden insanlara da, ‘ben dövdüm, hiçbir şekilde karışamazsınız’ diyor. Biraz evvel dernek üyelerimiz oraya gitti, ailesi insanlara saldırmış” şeklinde konuştu.

“KENDİMİ KORUMAYA ÇALIŞTIM” DİYEREK KENDİNİ AKLAMAYA ÇALIŞTI

Tavuk ve civcivlerin sahibi Hasan Kızıl “8 tane tavuğumu boğdu, öldürdü. Kümesin orada yem yerken dışarı çıkıp baktığımda tavukların içine girmiş katliam yapmış. Ben de kovalayıp tavuğu almaya çalışırken bana saldırdı. Ben de sopayla 1-2 defa vurdum. Kendimi korumaya çalıştım. Başka bir şey yok.” diye konuştu.