Konyaspor Beşiktaş’a ikincilik şansı tanımadı!

Yayın tarihi: 7 Haziran 2023 Çarşamba 10:50 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2023 Çarşamba 10:50 pm

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Beşiktaş sahasında Konyaspor ile 3-3 berabere kaldı. Siyah-beyazlı ekip, bu sonuçla puanını 78’e yükseltse de ligi 3’üncü sırada tamamladı.

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Arabam.com Konyaspor’la Vodafone Park’ta 3-3 berabere kalan Beşiktaş, ligi 3. sırada noktaladı.

Gedson Fernandes ve Jackson Muleka’nın attığı gollerle 2-0 öne geçen siyah-beyazlı ekip karşısında ilk yarının son dakikasında Oğulcan Ülgün’ün attığı golle ilk yarı 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona ererken, 47. dakikada Mahir Emreli ve 51. dakikada Pozuelo’nun golleriyle Konyaspor 3-2 öne geçti. Beşiktaş’a beraberliği getiren golü ise 62. dakikada Tayfur Bingöl kaydetti.

Beşiktaş bu sonucun ardından sezonu 78 puanla 3. sırada bitirdi. Siyah-beyazlılar 36 maçta 23 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

Süper Lig’de küme düşen son takım belli oldu! Giresunspor kazandı ama ligde kalamadı

GÜNEŞ DÖNEMİNDE EN ÇOK GOL YENEN MAÇ

Konyaspor’la 3-3 berabere kalan Beşiktaş, sezonun 12. haftasında göreve gelen Şenol Güneş’in bu sezonki görev süresinde ilk kez bir maçta kalesinde 3 gol gördü.

Güneş döneminde en fazla gol yediği maçlarda kalesinde 2 gol gören siyah-beyazlılar, HangiKredi Ümraniyespor ve Kasımpaşa’yı 5-2’lik skorlarla yenerken, Fenerbahçe’yi de 4-2 mağlup etti, Galatasaray’a ise 2-1 yenildi.

Beşiktaş, Güneş öncesi dönemde de Corendon Alanyaspor’la 3-3 berabere kalarak rakibinin attığı 3 gole engel olamamıştı.