Konya’da kar esareti

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 12:33 pm - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 12:33 pm

Konya’da gece etkisini artıran kar yağışı nedeniyle, saat 04.00 ile 09.00 arası kenti komşu illere bağlayan 7 kara yolu ulaşıma kapandı. Otobüsler Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bekletildi. Yolculardan bazıları ise terminalde yerde ve masa üzerinde uyudu.

Kent genelinde dün gündüz saatlerinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde etkisi artırdı. Yağış ve buzlanma nedeniyle başta kent merkezindeki Meram, Selçuklu ve Karatay ilçeleri olmak üzere toplam 26 ilçede bugün eğitime ara verildi. Konya’yı komşu illere bağlayan 7 kara yolu saat 04.00 ile 09.00 arası ulaşıma kapatıldı.

YERDE UYUDULAR

Otobüsler, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bekletildi. Yolculardan bazıları, terminalde yerde veya buldukları masanın üzerinde uyudu. Saat 09.00’dan itibaren güzergahlardaki kar, tipi ve buzlanma şartlarına göre kontrollü olarak Karayolları ve polis ekipleri eşliğinde araçların geçişlerine izin verildi. Sadece Konya-Antalya kara yolunun Alacabel mevkisindeki hava şartları nedeniyle Seydişehir’den itibaren TIR ve kamyon türü araçların geçişine izin verilmedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği talimatı ve koordinasyonunda olumsuz hava şartları nedeniyle Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından yaklaşık 6 bin personel ve 2 bin araçtan oluşan çalışma grubu oluşturuldu. Çağrı merkezine yapılan 288 vaka ihbarından 246’sı sonuçlandı, 42’sinin de sonuçlanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Kızılay ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 bin kişiye kumanya ve çorba dağıtıldı.

Ilgın-Derbent yolu Alaçayır mevkisinde kar ve tipi nedeniyle saat 00.30 sıralarında araçta mahsur kalan 3 kişi jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Altınekin ilçesinde yolda mahsur kalan 2 araç da jandarmanın müdahalesiyle kurtarıldı.

İstanbul’da kar etkisini artırıyor! Evinizde kalın uyarısı