Konya’da kadın cinayeti: Koruma kararı başvurusu yaptıktan 2 saat sonra öldürüldüler

Yayın tarihi: 27 Ekim 2020 Salı 8:36 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2020 Çarşamba 1:01 am

Ömer İ. isimli erkek kendisinden ayrılan Büşra Gizem Güzelsoy ile annesi Gülya Barutçu’yu öldürdü. 27 yaşındaki Güzelsoy’un olaydan 2 saat önce Ömer İ. hakkında şikayetçi olduğu ve koruma kararı başvurusu yaptığı öğrenildi.

Bugün 17.00 sıralarında Konya Selçuklu’da meydana gelen kadın cinayetinde Büşra Gizem Güzelsoy ve annesi Gülya Barutçu, aracıyla evlerinin önüne gelen ve bir süre önce ayrıldığı nişanlısı Ömer İ.’nin silahlı saldırısına uğradı. Tabancayla başlarından vurulan anne ve kızı olay yerinde hayatını kaybetti. Büşra Gizem Güzelsoy’un  annesinin kucağında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Büşra Gizem Güzelsoy’un olaydan yaklaşık 2 saat önce polis merkezine giderek, ayrıldığı nişanlısı Ömer İ. hakkında şikayette bulunup, koruma kararı için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Cinayetin faili Ömer İ. ise saldırının ardından otomobiliyle olay yerinden kaçtı.

FAİL İNTİHAR ETTİ

Selahattin Eyyübü Mahallesi Kahraman Caddesi’nde yakalanan Ömer İ. polisleri görünce silahı başına dayayarak bir süre arabada bekledi. Daha sonra başına dayadığı tabanca ile arabadan inen Ömer İ.’yi, olay yerine gelen ağabeyi, arkadaşları ve polis ikna etmeye çalıştı. Bir süre sonra aracının yanına oturan Ömer İ., yaklaşık 2 saat süren ikna çabalarına rağmen tabancayı ateşledi. Başından yaralanan ve kanlar içinde kalan Ömer İ., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.