Konya’da 7 kişiyi katleden Mehmet Altun’a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet!

Yayın tarihi: 20 Ekim 2021 Çarşamba 6:13 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2021 Çarşamba 7:15 pm

Konya’da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun için istenen ceza belli oldu.

Konya’nın Merak ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun’un “canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme”den 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

NE OLMUŞTU?

Konya’nın Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta, Yaşar Dedeoğulları’nun (65)  yan komşusu Lütfi Keleş’in başka mahallede oturan kayınbiraderi Mehmet Altun, bahçede aileyle bir süre konuştuktan sonra tabancayla bahçede bulunan Yaşar Dedeoğulları ve eşi İpek Dedeoğulları (62) ile çocukları Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Barış Dedeoğulları’nı (35) katletti.

Aileye saldıran Altun, ailenin yaşadığı evi ateşe verdi.

Açılan ateş sonrası bahçede bulunan 7 kişi hayatını kaybederken,  Altun geldiği kiralık araçla olay yerinden uzaklaştı.

Olay sonrası çalışma başlatan Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler evde bulunan güvenlik kamerasını incelemeye aldı. İncelenen görüntülerde elinde silah olan Altuyn’un aile fertlerini bahçede bir araya topladığı ve karşılarında oturduğu görülüyor. Zaman zaman hareketlenmeler olurken, ayağa kalkan zanlının aile üyelerinin kendisine yaklaşmasıyla bahçe kapısına yönelmesi ve koşmaya başlayarak tabancayla aile fertlerini vurması yer alıyor.

Zanlı Mehmet Altun’un olay yerinden kaçtığı belirlenen kiralık araç Bozkır ilçesi civarında bulundu. Yakalanan Altun adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklandı.

Konya katliamında gelişme: Emniyet müdürü görevden alındı

Konya’da 7 kişiyi katleden Mehmet Altun tutuklandı