Konya’da 5-6 polis hastanede bir yurttaşı darp etti iddiası: Kamerasız odaya aldılar

Yayın tarihi: 28 Eylül 2021 Salı 2:59 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 10:22 am

Konya’nın Karapınar ilçesinde iddiaya göre, 5-6 polis tartıştıkları kişiyi kamera olmayan odaya alarak darp etti.

kanal42haber.com’da yer alan habere göre; Konya’nın Karapınar ilçesinde meydana geldi. İddialara göre 15 Eylül tarihini 16 Eylül’e bağlayan gece M.A.Ö, F.G ve H.G isimli kişilerin bulunduğu araç başka bir araçla çarpıştı. Çarpışma üzerine her iki araçta bulunanlar arasında sözlü tartışma çıktı. Yaşanan tartışma kısa süre içinde kavgaya dönüşürken, olay yerine gelen polis ekipleri yaralanan şahısları Karapınar Devlet Hastanesi acil servisine kaldırdı.

Alkollü oldukları belirlenen ve yaralı halde hastaneye getirilen şahıslardan M.A.Ö cep telefonu ile amca oğlu olan A. Ö’yü hastaneye çağırması üzerine birkaç dakika içinde hastaneye gelen A.Ö ve polisler arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

Yaralıların babaları da hastanedeyken, polis memurları önce babaları ardından da diğer yaralıları gözlem odasından dışarıya aldı ve iddiaya göre sivil polis memurlarından biri diğerine gelip amcaoğlu olan A.Ö’yü başka bir odaya alma fikrini paylaştı, diğer polis memuru ise el hareketi ile birlikte sesli olarak da “kamera var” dedi. Ardından, A.Ö bekçinin kendisine seslenmesi ile kamera olmayan resüsitasyon odasına alındı.

“KAVGA OLAN YERDE BU İNSANLARI NEDEN DARP ETTİNİZ DİYE SORDUM”

İddialara göre kamera olmayan bu odada, A.Ö polis ekipleri tarafından darp edilmeye başlandı. Sesleri duyan aile yakınları odaya girmeye çalışsa da içeri alınmayıp uzaklaştırıldı. A. Ö yaşadığı o anları şöyle anlattı:

“Amca oğlum beni aradı, yetiş hastaneye gel diyerek. Hastaneye gidiyorum, polislerin hepsi orada. Polislere sordum, kavga olan yerde neden bu insanları darp ettiniz diye. “Sanane, sen karışma” falan diyerek bana cevap verdiler. Ben de sizi şikayet edeceğim dedim. Sonrasında hastanede acilin girişinde kamera olmayan bir resüsitasyon odası varmış, beni oraya çağırdılar. 5-6 polis de arkamdan geldi. “Niye böyle yaptın, nasıl böyle konuşursun?” dediler aynı zamanda küfür ediyorlardı. Bana karşı tavırlarından beni dövme niyetinde olduklarını anladım ben de kendimi korumaya ve savunmaya çalıştım. Ancak o anda ellerime kelepçe taktılar ve beni o şekilde dövdüler. Babamlar ve amcalar da oradaydı odaya girmeye çalıştılar ama içeri almadılar her bir polis başka kapıları kapattı ve içeri kimse girmesin diye tuttular.”

“MÜDAHALE EDEN SAĞLIK ÇALIŞANINI DA DARP ETMİŞLER”

İddiaya göre; Olaylara şahit olan sağlık görevlilerinden sadece bir tanesi darp olayına karşı çıkmaya çalıştı ancak sağlık çalışanı da tartaklanarak uzaklaştırıldı. Yaklaşık 1 saat kadar bir zaman dilimi sonrasında, darp edilen ve kamera olmayan odadan çıkarılan A.Ö hastane raporu alınmadan emniyete götürüldü ve iddialara göre emniyette de A.Ö’ye karşı sert müdahale devam etti. Bu arada olaylara müdahale etmeye çalışan sağlık çalışanı da, polisler tarafından yine tartaklanarak polis aracına bindirilip emniyete götürüldü. A.Ö yaptığı açıklamada, polisler tarafından dövüldüğü odada bir saat kaldığını söyledi.

“RAPOR ALMADAN KARAKOLA GÖTÜRMÜŞLER”

“Orada ben bir saat falan yattım. Sonrasında karakola götürdüler. Hastaneden rapor almadan götürmüşler. Karakola gidince girişte sağda yemekhane yazılı küçük bir oda vardı oraya koydular beni. Sandalyeye bile oturtmadılar, yere otur dediler ve yere oturttular bu arada ellerimde ters kelepçe var. Orada yine aynı şekilde beni bir saat darp ettiler, dövdüler. Sonrasında gece saat 03:30 – 04:00 arası beni hastaneye götürdüler rapor almaya. Sonrasında tekrar karakola götürüp nezarethaneye attılar, ertesi gün akşama kadar ne ekmek ne su vermediler yanıma dahi gelen olmadı.”

Olayın ardından avukatı aracılığı şikayetçi olan A.Ö, kendisine karşı yapılan bu haksız uygulamanın açıklığa kavuşması ve suçluların yargılanmasını istedi.