Konya, İzmir ve Erzurum’da deprem!

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 6:17 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 9:52 pm

Konya Selçuklu’da deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğün Kandilli Rasathanesi 5.1, AFAD ise 5.0 olarak duyurdu. İzmir Buca’da da 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD’ın aktardığına göre Erzurum’da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde saat 18.06’da bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.0 olarak duyururken, Kandilli Rasathanesi 5.1 olarak açıkladı. Yerin 7,24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem konya ve ilçelerinden de hissedildi. Sarsıntı ile birlikte panik ve korku yaşayan vatandaşlar evlerinden çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Konya Selçuklu ilçemizde gerçekleşen 5 büyüklüğünde depremde acil birimlerimize ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadı. Memleketim, kadim şehir Konya’mıza geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise “Tüm Konyalılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk görünmüyor. Ekiplerimiz sahada incelemelerde bulunuyor” açıklamasını yaptı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter hesabından “Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım” paylaşımında bulundu.

İZMİR DE SALLANDI

AFAD, İzmir’de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Saat 18.36’da gerçekleşen merkez üssü Buca ilçesi olan deprem yeryüzünün 7.69 km altında gerçekleşti.