Konyaaltı’ndan Manavgat’a ‘dayanışma’ seferberliği

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 3:28 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2021 Cuma 3:28 pm

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Manavgat’ta meydana gelen orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunarak, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e geçmiş olsun dileğinde bulundu. Başkan Esen, Manavgat halkının yaralarını sarmak ve yangına müdahale eden ekiplerin ihtiyaçlarını karşılamak için de ‘Gün Dayanışma Günü’ kampanyası başlattı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Manavgat’ta meydana gelen orman yangını sonrasında Konyaaltı Belediyesi’nin bütün ekiplerini seferber etti. Başkan Esen, belediyenin arazöz, iş makineleri ve çok sayıda ekibini yangının çıktığı andan itibaren Manavgat’a yönlendirdi. Ekiplerin çalışmalarını yerinde incelemek ve ihtiyaçların tespit edilmesi noktasında yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Esen, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile birlikte yangın bölgesinde devam eden çalışmaları takip etti. Şükrü Sözen’e geçmiş olsun dileğinde bulunan Semih Esen, Manavgatlı vatandaşların üzüntülerini paylaştı.

‘GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ’

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, daha sonra ise Manavgat’ın yaralarını sarmak ve yangına müdahale eden ekiplerin ihtiyaçlarının karşılanması için ‘Gün Dayanışma Günü’ adıyla bir kampanya başlattı. Konyaaltı Belediye Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde yardım toplama merkezi oluşturuldu. Kampanyaya destek olmak isteyen Antalyalı vatandaşlar, yardıma koştu. Konyaaltı Belediyesi ekipleri koordineli bir şekilde kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlara yardımcı olarak, getirilen malzemeleri tutanak karşılığında teslim alarak, Manavgat’a gönderilmesi amacıyla kalem kalem ayırdı. Su, meşrubat, gıda, temel ihtiyaç maddeleri gibi vatandaşların getirdiği yardımlar, kolilere yerleştirildi. İlk etapta toplanan bir tır dolusu yardım malzemesi Manavgat’a gönderildi.

GECE YARISI GELEN YARDIMLAR

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de gecenin geç saatlerinde Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’ne gelerek, çalışmaları inceledi. Esen, “Konyaaltı’nın hayırsever insanları gecenin bu saatinde yardıma geliyor. Bu bizleri çok duygulandırdı. Milletimizin zor anlarda nasıl bir arada olduğunu, yardım duygusunun ne kadar geliştiğini tekrardan yaşıyoruz. Konyaaltı’nın yardımsever, gönlü geniş insanlarına çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde Manavgatlı vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanacak. Gelen yardım malzemelerini türlerine göre ayırarak, koliliyoruz. Toplanan yardımları Manavgat Belediye’mize teslim edeceğiz” dedi.

ESEN’DEN TRAFİK UYARISI

Başkan Semih Esen, yangın bölgesindeki trafik konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Esen, yangının halen devam ettiğini, Manavgat-Antalya karayolu üzerinde yangın söndürme araçları ve Manavgat’a destek olmak amacıyla giden kurumların yangın bölgesine ulaşabilmesi noktasında trafik akışının hızlı olması amacıyla işi olmayan vatandaşların araçları ile yangın bölgesine gitmemesi gerektiğini vurguladı.

ORMANDA ATEŞ YAKMAYIN UYARISI

Türkiye’nin farklı bölgelerinde orman yangınlarının çıktığını belirten Başkan Esen, vatandaşları duyarlı olmaya yönelik çağrıda bulundu. Hava sıcaklığının yüksek, nem oranının düşük olmasının yangın riskini artırdığını dile getiren Esen, özellikle bugünlerde vatandaşları ormanlık alanlarda ateş yakmamasını istedi. Esen, “Orman yangınlarıyla geleceğimiz, ciğerlerimiz yanıyor. Yangın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız var, Allah’tan rahmet diliyorum. Evlerini kaybeden, hayvanlarını kaybedenlerin yaralarını sarmak için de girişimlerde bulunduk. Öte yandan yangın nedeniyle çok sayıdan yaban hayvanı da maalesef yanarak hayatını kaybetti. Daha fazla acı yaşamamız için herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.