Konya Tabip Odası Başkanı’ndan ‘mutasyonlu virüs’ uyarısı: 5 yaşındaki çocukta dahi görüldü

Yayın tarihi: 1 Mart 2021 Pazartesi 3:14 pm - Güncelleme: 1 Mart 2021 Pazartesi 3:15 pm

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, kent genelinde günlük yeni tip koronavirüs vaka sayısının 350 – 400’e ulaştığını açıkladı. Kent genelinde mutasyonlu vaka sayısının da arttığını söyleyen Dr. Çetin “Mutasyonlu virüs, 5 yaşındaki çocukta dahi görüldü.” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan illere göre vaka sayısı sıralamasında Konya, vaka sayası yüksek olduğu için kırmızı listede yer alıyor. Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin de bugün düzenlenen basın toplantısında konuştu. Aşının bulunmasının insanların rehavete sevk ettiğine dikkat çeken Çetin, “Konya, maske ve mesafe kurallarına çok fazla duyarlı değil.” dedi.

Toplu organizasyonların sonlandırılması gerektiğini belirten Çetin, “Aşının bulunmuş olması da insanları da rehavete sevk etti. Ama sağlık camiası olarak, aşı olmazsa olmazımız. Bu Covid sürecinde fakat aşı yüzde yüz koruyucu değil. Mutasyonal virüsün de çıkmasıyla iki kesim çok büyük zarar gördü.” ifadelerini kullandı.

“KURALLARA UYMA KONUSUNDA GAYRET GÖSTERELİM”

Herkesi kurallara uymaya davet eten Çetin, kurallara uymayanların ise iş yerleri kapalı olan esnaf ile gecesini gündüzüne katıp çalışan sağlık çalışanlarının vebaline girdiğini ifade etti. Çetin şöyle konuştu:

“Sağlık camiasında, 1 yıldır tüm arkadaşlarım can siper hane cephede çalıştık, savaştık; ama maalesef sonunu getiremedik. İkinci kesim ise küçük esnaf dediğimiz restoranlar, kafeler diğer iş yerlerini kapattığımız belki okullar, okullara tedarik sağlayan esnafımızın işleri durma noktasına geldi. Kurallara uymayan insanların bu işleri kötüye giden esnafın vebaline girdiklerini farkında olsunlar. Resmi otoritemiz Covid bitti artık serbestiz diyene kadar, kurallara uyma noktasında gayret gösterelim.”

GÜNLÜK 350-400 VAKA VAR

Şehir giriş ve çıkışların ‘HES’ kodu uygulamasıyla yapılması gerektiğini ifade eden Çetin, hafta sonu kurallarına uyulmadığını kaydetti. Çetin, şu ifadeleri kullandı:

“Konya’da vatandaşlar hafta sonu sokağa çıkma yasağına uyulmadığını görüyoruz. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılarak, hafta içi yasakları saat 22.00’den 19.30’a çekilmesini ve bu hususta ev ziyaretleri toparlanacağını ümit ediyoruz. Pandemideki bugün geldiğimiz nokta çok önemli 350-400 civarında günlük vakamız var.”

5 YAŞINDAKİ ÇOCUKTA MUTASYONLU VİRÜS GÖRÜLDÜ

Mutasyonlu virüslerin gençlerde de görüldüğünü belirten Çetin, şunları söyledi:

“Hızlı bir şekilde de yayıldığını düşünürsek yeni tedbirler alma zamanı geldi. Ama eğitim gerçekten kanayan bir yara, okullar mutlaka açılmalı diye düşünüyoruz. Fakat tedbirleri alarak ve öğretmenlerimizi aşılayarak hem sağlık eğitiminin hem de normal eğitimin sürecine girmesini arzu ediyoruz. Konya’da mutasyonlu virüs var. Hatta çok sayıda, yaşları da genç. 5 yaşındaki bebekte dahi görüldü.”