Konya Selçuk Üniversitesi’ndeki tecavüz skandalıyla ilgili Rektörlük’ten karar

Yayın tarihi: 8 Eylül 2020 Salı 10:10 am - Güncelleme: 8 Eylül 2020 Salı 10:10 am

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, ‘taciz, şantaj, hakaret ve tehdit’ ile suçlanan Prof. Dr. H.S.Ç. ile şikayetçi olan kadın akademisyen Ö.G.H.’yi başlatılan idari soruşturmayla açığa aldı.

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, ‘Şantaj-Taciz Profesörü’ haberiyle verilen üniversitedeki skandalla ilgili olarak ilgili açıklama yaptı.

Hürriyet’te yer alan habere göre Rektörlük, ‘taciz, şantaj, hakaret ve tehdit’ ile suçlanan Prof. Dr. H.S.Ç. ile şikayetçi olan kadın akademisyen Ö.G.H.’yi başlatılan idari soruşturmayla açığa alındığını duyurdu.

Rektörlükten konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Basın organları ile sosyal medyada çıkan, Selçuk Üniversitesinin ve toplumumuzun etiğiyle uyuşmayan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması gerekli görülmüştür. Üniversitemizde görevli iki öğretim üyesi arasında yaşandığı iddia edilen olay, savcılığa intikal etmiş olup Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından da ivedi bir şekilde konuyla ilgili idari soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda, idari soruşturmanın selameti açısından, bahsi geçen iki öğretim üyesi görevden uzaklaştırılmış olup konunun hukuki süreci devam etmektedir.”

NE OLMUŞTU?

Selçuk Üniversitesi’nde bir akademisyen, makam odasında bir profesör tarafından tecavüze maruz bırakıldığını iddia etmişti. Ö.G.H. çalıştığı fakültenin bölüm başkanı Prof. Dr. H.S.Ç.’nin, biri makam odasında olmak üzere kendisini defalarca tecavüze maruz bıraktığını söylemişti.